fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 5

Foto: Artigeardit // PR

Så er vi igen klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra gyldne soultoner og dybfølt melankolsk poesi til sprængfarlige vokaler og en energisk rapfest af en releasekoncert. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

Iris Gold

Hvornår: Torsdag den 30. januar, fredag den 31. januar og lørdag den 1. januar
Hvor: Loppen, Posten og Walthers Musikcafe


Den danske pop/soul-sangerinde, sangskriver og rapper Iris Gold er draget på europaturné. Hendes første koncert i Danmark på turen er på torsdag, hvor hun gæster Loppen. Turnéen strækker sig over en lang række koncerter i både Danmark, Finland, Tyskland, Østrig og Schweiz i løbet af februar og er blevet døbt The LunarLuna Tour. Med dette tournavn er der lagt op til en magisk og mystisk aften med spritnye sange, der stadig er brandvarme fra studiet, og vil sprede strejf af gyldent måneskin ind i de grå og kolde vintermåneder. Den chamerende og dedikerede diva er kendt for, at skabe mindeværdige koncertøjeblikke og blev i 2019 nomineret til en Danish Music Awards som “Årets Nye Danske Livenavn”. Vi vil derfor stærkt anbefale at tage et smut forbi Loppen, eller en af de andre spillesteder, og få et skud opløftende soul i international klasse lige ind på trommehinderne.

Sarah Klang

Hvornår: Torsdag den 30. januar og fredag den 31. januar
Hvor: Lille Vega, Atlas


På torsdag kan man opleve den svenske artist Sarah Klang når hun inviterer ind i sit melankolske og storslåede popunivers, der har tydelige referencer til country og americana. I hendes dybfølte kærlighedstekster er breakups og svære følelser omdrejningspunktet, og hun kalder selv hendes andet album Creamy Blue – der udkom i oktober måned – for et “skilsmissealbum”. De personlige og relaterbare tekster fremføres med en karakteristisk og drømmende vokal, der får smukt følgeskab af en vemodig akustisk instrumentalside, hvilket gør det svært ikke at blive rørt af den selvudnævnte “saddest girl in sweden”. I forbindelse med koncerterne i Danmark har vi stillet hende et par spørgsmål, hvor hun blandt andet siger at hendes koncerter bliver “smukke!” Du kan læse interviewet her og lære Sarah Klang meget bedre at kende.

Bette

Hvornår: Fredag den 31. januar
Hvor: Lille Vega

Vi har længe ventet på, at den daske R&B/pop kunstner Bette gæster Lille Vega med hendes solokoncert. Hun brød frem på den danske musikscene i 2018 med nummeret “Forstår Dig Nok En Dag”, der blev til i samarbejde med rapper og producer Emil Kruse. Siden da har den fremadstormende artist haft stor medvind. Med hendes soulede og sensuelle stemme, formår hun gang på gang at tryllebinde publikum, give os gåsehud og frembringe følsomme øjeblikke. Sammen med hendes band stråler hun af overskud, og med behagelige melodier og eftertænksomme tekster er Bette et livenavn man ikke må gå glip af. Med dansable numre som hittet “Darling” og mere inderlige som “Høre dem ikke” er der lagt op til en ekstraordinær helhedsoplevelse. Som et kæmpe plus spiller den genreudforskende Bbybites support. Hendes legende tekstunivers, tilsat groovy beats vil helt sikkert varme dansegulvet godt op.

Artigeardit

Hvornår: Fredag den 31. januar
Hvor: Hotel Cecil


I forbindelse med udgivelsen af Artigeardit‘s andet album spiller stortalentet releasekoncert på Hotel Cecil. Ovenpå et ekstraordinært succesfuldt år 2019, der blandt andet har budt på Roskilde Festival-koncert og sange i toppen af de danske hitlister, starter rapperen 2020 ud i topfart. Albummet indeholder numrene ’Lov Mig 1 Ting’ og ’Gothersgade’ der vidner om en Artigeardit, der er mere hudløs ærlig end nogensinde før. Den danske rapper har en evne til at skrive poetiske tekster, der gør indtryk og den unge kunstner er et meget lovende act på den danske hiphopscene, der også gør der fremragende live. Det vil der også være rig mulighed for at opleve når det spirende hiphop-håb, som følge af den kommende udgivelse spiller koncert i 11 danske byer. Så hvad end du er en loyal lytter eller bare søger en god rapfest, er du garenteret en aften med dans, fællessang og fed energi.

Angel Olsen

Hvornår: Fredag den 31. januar
Hvor: Store Vega


Hvis du har planer om, at bruge din fredag aften i selskab med den amerikanske singer/songwriter Angel Olsen, har du en stor aften i vente. En aften med følelserne uden på tøjet og psych-pop/rock til den helt store guldmedalje. Angel Olsen er aktuel med hendes fjerde album All Mirrors, som udkom i oktober. Albummet er en eksperimenterende artpop-plade med en særegent lyd og beviser endnu en gang, at sangerinden besidder et imponerende stemmeregister. Koncerten vil helt sikkert byde på uforudsigelige elementer og betydningsfulde øjeblikke.

Gå heller ikke glip af:

Sea Girls – tirsdag den 28. Hotel Cecil
GENTS – torsdag den 30. Posten
Iceage – fredag den 31. VoxHall
Dusin – lørdag den 1. Templet, Lyngby.

Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com