fbpx

Prisvindende instruktør hylder Lowlys album “Hifalutin” med to musikvideoer

Foto: Frederik Sølberg

‘Hifalutin’ er blevet nomineret til årets udgivelse til Steppeulvene, men har allerede vundet instruktør Frederik Sølbergs hjerte, med det han har kaldt årets bedste album.

Frederik Sølberg havde længe haft lyst til at fortælle en historie, om de traumer vi ikke kan ryste af os. “Jeg er kæmpe Lowly-fan, og da jeg hørte Hifalutin første gang, gik det op for mig at albummet var den perfekte lydside til min idé.” Sølberg skabte derfor rammen om fortællingen ved henholdvist albummets første og sidste nummer, “Go For A Walk” og “Wonder”.

Sølberg slog igennem på CPH: DOX i 2018 og har siden vundet ‘Best Feature Film’ i Dokubaku International Documentary Film Festival samt modtaget Statens Kunstfonds Arbejdslegat i 2019.

De to musikvideoer har taget udgangspunkt i den samme hovedkarakter med et barndomstraume, men arbejder med to meget forskellige udtryk. I “Go For A Walk” følger man hovedkarakteren gennem et skønt naturområde indtil hun kommer til et forladt hus med grafitti på væggene. Videoen har i samarbejde med musikken en drømmende karakter, med smukke skud og melankolske harmonier.
Modsat “Go For A Walk” er “Wonder” mere dyster og handlingspræget. Musikvideoen begynder med et telefonopkald hvor man bliver præsenteret for endnu en karakter, en der vil hjælpe hovedkarakteren. Musikken “Wonder” har altså modsat “Go For A Walk” en underliggende dialog samtidig med musikken, som både er mystisk og forførende.

Begge musikvideoer får også premiere som selvstændige kortfilm.

Tags:
Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com