fbpx

Roskilde Festival annoncerer Damon Albarn – men ikke til selve festivalen

Foto: Linda Brownlee

Roskilde Festival har 50-års jubilæum, og dette skal fejres både før, under og efter årets festival. Den første annoncering er Roskilde Festival-veteranen Damon Albarn, der skal hylde festivalen i K.B. Hallen den 10. juni.

Manden bag blandt andet Gorillaz og Blur har efterhånden besøgt Roskilde Festival nok gange, til at kunne kalde sig en gammel kending på pladsen. Han har sammenlagt besøgt festivalen ni gange – med mange forskellige musikalske projekter. Derfor er Damon Albarn en oplagt artist til at markere 50-års jubilæet. Han er med sit seneste musikalske projekt, The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows, den første annoncering i en række aktiviteter, der skal være med til at fejre festivalens lange historie. Aktiviteterne vil være alt fra debatter og udstillinger til koncerter – både i Danmark og internationalt.

Albarns nyeste projekt er inspireret af Islands unikke og voldsome natur med gletsjere, vulkaner og varme kilder. Sangeren har selv besøgt Island mange gange, og man kan forvente en anderledes koncertoplevelse, end hvad man typisk forbinder med festivalen, når Damon Albarn gæster K.B. Hallen den 10. Juni 2020.

Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com