fbpx

Ugens Upcoming: Jenny

Foto: Mathis Schmidt

Ugens Upcoming har en imponerende synthesizersamling, og deres eneste udgivne single er indtil videre nomineret som Årets Sang til dette års Steppeulven. Jenny har fuld fart fremad – lær trioen lidt bedre at kende her.

Selvom det er kun er lidt over et halv år siden at gruppen Jenny satte sit første aftryk på den danske musikscene med debutsinglen “italia is the end of the world”, er det gået hurtigt for den spirende trio. Efter at blive signet på indie-labelet Konkylie Recordings har bandet, bestående af Barbro Kuypers, Sophia Hage og Emma Ottsen Knudsen, både været opvarmning for Søn og er på nuværende tidspunkt support for First Flush (Labelfællerne) på deres vinterturné. Derudover kan Jenny glæde sig over den gode modtagelse af debutsinglen, som er blevet nomineret til en Steppeulven for Årets Sang.

Hvem er Jenny?

– Jenny er et fælles alterego, skabt af Sophia, Barbro og Emma, der godt kan lide make-up, fire i gulvet, hårfarve, veninder og at spille rockmusik. 

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

– Barbie og Friends på kærligt syretrip. Kommerciel, skinger, energisk og børnevenlig. Lyden af håndspillede synthesizere – Let tilgængelig: fire i gulvet og god spade.

Hvordan startede I?

– Ret hurtigt.
I en kælder på Jagtvej, fandt vi ud af, at vi var de eneste rockmusikere tilbage i København. Vi besluttede os for at det måtte betyde, at det var vores skæbne. Det elektroniske udtryk kom af, at vi ikke havde en trommeslager og derfor måtte bruge trommemaskine. Det eneste beat på en trommemaskine er fire i gulvet, og derfor er vores sæt meget præget af det. Med tiden har vi skiftevis prøvet at overgå hinanden på gear, og derfor er vores synthesizersamling efterhånden blevet stor. Vores lydunivers er også præget af det. 

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

– Vi har en meget ens idé om, hvad den fede rock er, og det har derfor været en naturlig proces at skrive musik sammen. Enten skriver vi i fælleskab, eller også kommer en af os med en idé, som så bliver færdigudviklet i bandet. Vores tilgang er meget forskellig fra gang til gang, men foregår for det meste som følgende: 

Den ene spiller alt muligt lol, 
Den anden; fuck hvor nice! 
Den tredie; arrg. 
Og så finder vi en mellemting. 

Efter at have spillet en sang tilpas nok gange, finjusteret, tilføjet mm. beslutter vi os for, at det er sådan den skal være. Når vi så har sat det fast, skal vi indspille, og så ændrer alt sig igen. Vi bruger meget energi på at tilegne vores musik til livekonstellationer,  og derefter meget energi på så at tilpasse selvsamme nummer til indspilning.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

– Tammi T, Zhala, Blondie, ShitKid, Prince, hinanden.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– 100 gecs, Ecstasy In Order.

Hvad er I i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Udgive ny single og spille flere koncerter. 

Hvad er drømmen?

– At opvarme for 100 gecs i Texas.

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Vi har kun en sang ude – “italia is the end of the world”.

Hvis jeres musik var en drink, hvilken ville den så være?

– Børnechampagne/vodka.

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com