fbpx

10 hurtige til… Athletic Progression

Foto: Therese Vadum

Hvis man er til eksperimenterende musik, der bliver ved med at udvikle sig, skubber til grænser og svinger for vildt, så vil det helt sikkert være et besøg værd, når den aarhusianske instrumentale trio giver koncert ved Klitmøller den 6. februar, på Radar den 7. februar og på Hotel Cecil lørdag den 8. februar.

Med debutalbummet Dark Smoke der udkom for omkring et år siden, udviser de dygtige musikere og producere fra Athletic Progression en stor sans for leg med tilbagelænede basgange og polyrytmiske trommeslag. Pladen er et udforskende studie i jazzfornyelse, samt en undersøgelse af, hvilken effekt sammensmeltningen af genrene hiphop, jazz og soul, kan have. Vekselvirkningen mellem det elektroniske og det organiske skubber til grænserne, så man næsten mister pusten. De musikalske atleter henter inspiration hos J Dilla og har meget tilfælles med kunstner som Hiatus Kaiyote, Flying Lotus, Thundercat og Moonchild.

Gruppen spiller i øvrigt på by:Larm i slutningen af denne måned.

1. Vores musik er…

Den er elektronisk og organisk og hele tiden i udvikling. Vi eksperimenterer hele tiden, og vi prøver at skubbe grænser og finde frem til noget nyt, der giver det sug i maven, vi får, når vi kan mærke, vi har fat i noget spændende. Vi kan rigtig godt lide at lege med dynamikken mellem utroligt komponeret og spontan vildskab, det er som regel her, det meget organiske element byder sig. 

2. Vi begyndte at lave musik fordi…

– Vi fandt hinanden på kryds og tværs, og efter at have mærket energien, der opstod efter den første øver, vidste vi, at vi skulle blive ved med at lave musik. Vi ville alle spille instrumental musik, hvor det var instrumentalisterne, der bestemte og var ledere af kompositionen. Vi kunne godt lide tanken om at kunne feature solister uden at være bundet til en frontfigur. 

3. Vi finder inspiration i…

– Meget forskellige ting, men vi finder fælles fodfæste i J Dilla. Det var det, vi alle tre var obsessed omkring, da vi startede med at spille sammen. Men siden er vi faktisk begyndt at lytte til lidt mere forskellige ting, og vores musik er kun blevet endnu mere spændende, da det helt klart er blandingen af vores forskelligheder, der skaber det mest interessante musik.

4. Den bedste koncert, vi nogensinde har været til, var…

– Vi havde det rimelig poppin’, da Safario spillede koncert i Bergen. S/O Jungelen.

5. Den vildeste koncert, vi selv har spillet var…

– Vores debutkoncert til Hiphop & Burgers. Vi byggede vores egen scene og spillede blandt andet et Beyoncé-cover, lol. Ellers skulle det være på Voxhall under SPOT-festival 2019, da vi fyldte huset, og der var en magisk energi.

6. Hvis ikke vi var musikere, ville vi være…

– Atleter eller professionel snowboarder eller hacker for forsvarets efterretningstjeneste.

7. Vores yndlingsartist lige nu er…

– Det skifter jo konstant, og vi lytter til forskellige ting, men lige nu: JPEGMAFIA, Mozart, Georgia Anne Muldrow.

8. Det vigtigste for os, når vi laver musik, er…

– At vi leger rundt på vores instrumenter. Ofte skriver musikken sig selv, uden at vi behøver at tale for meget om den.

9. Når folk lytter til vores musik, skal de…

– Huske at trække vejret!

10. Vores kommende koncerter på Hotel Cecil, Radar og Klitmøller bliver… 

– Poppin’. Et fantastisk gensyn med hinanden på scenen og publikum. Vi har ikke spillet koncerter siden august, så vi er mere end klar til at komme tilbage.

Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com