fbpx

Ærlige Ida Just udgiver ny single med dertilhørende musikvideo

Foto: Context Films

De fleste kender nok følelsen af kærestesorger, efter et forhold er gået i stykker. Man ikke har lyst til at slippe den person helt, men samtidig er det også for hårdt at skulle være venner. Ida Justs debutsinglen “I Don’t Wanna Be Your Friend” sætter ord på disse følelser.

Danske Ida Just er vokset i op København i en familie fyldt med dansere. Selv startede hun til dans i en alder to år, og via det lærte hun at udtrykke sig igennem musikken. Hun skrev altid sine følelser ned, men da hun i sine teenageår tog en guitar i hånden og begyndte at sætte melodier til teksterne, oplevede hun en ekstatisk følelse, hun ikke har kunnet slippe. Selv fortæller hun:

Jeg har altid skrevet om mine følelser, om det var i en dagbog eller igennem poesi. Men så i mine tidlige teenageår, gik det op for mig hvilken euforisk følelse jeg oplevede ved at synge mine egne ord, en følelse jeg aldrig have oplevet – ikke engang gennem dans. 

Hendes debusingle ”I Don’t Wanna Be Your Friend” bliver første kapitel ud af seks, som på hendes kommende debut EP If I’m Being Honest, introducerer en historie om Idas accept af sine følelser. For at kunne vokse som menneske og komme videre, er man nødt til at være 100% ærlig.

Debut-singlen er en stærk førsteudgivelse fra Ida Just. Med en blanding af dance musik, pop og indie, fortæller hun dansende historien om et break-up, om ikke at være en del af en persons liv mere, fordi det er for hårdt – jeg vil ikke være din ven. Idas stemme er lys, skrøbelig og poppet, som ligger enormt godt til stilen. I løbet af sangen bliver stemningen mere og mere desperat, og hun næsten skriger omkvædet til slut. 

Hun har i samarbejde med den danske instruktør Dolcerocca kreet en musikvideo til singlen. Her ser man Ida og en mand, spillene ekskæresten, i skoven, ved havet, legende, kyssende, men også aggressivt som i kamp vise alle de følelser der sker i et break-up. Man får fornemmelsen af, at ingen af dem har skylden, de er bare ikke gode sammen, som når de for eksempel sætter plastiktøjklemmer på hinandens kroppe – skud som står enormt meget i kontrast til den smukke natur. 
Det bliver spændende at se, hvad de resterende ærlige kapitler kommer til at handle om. 

Lyt til musikken og se den smukke video herunder.

Instruktør: Christophe Dolcerocca

Tags:
Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com