fbpx

Angel Olsen – Store VEGA

Alle fotos: Barbora Gadlinová
Venue: Store VEGA
Dato: Fredag den 31. januar 2020

Med sin store stemme og dramatiske kompositioner, tryllebandt Angel Olsen sit publikum i Store VEGA. Olsens hjerteskærende nye og gamle sange blev på koncertscenen ophøjet ved hjælp af de omsvøbende strygere, hvilket understregede Angel Olsen som en af de dygtigste sangskrivere til at formidle hjertesorg, sårbarhed men også det sublime og storslåede. 

Angel Olsen – Store VEGA
4.5 / 5 Reviewer
Rating4.5

Angel Olsen er en musiker, som har gjort det til en dyd at genopfinde sin egen musikalske stil på hver af sine pladeudgivelser. Fra at være en indie-rocket singer-songwriter med inspiration fra 90’ernes alt-country, har hun musikalsk udviklet sig til noget meget mere sentimentalt og følsomt. På hendes nyeste udgivelse All Mirrors fra sidste år, omsvøber strygere Angel Olsens smukke stemme. Og som koncerten fra Store VEGA skulle vise, fungerer denne stiludvikling forrygende til Angel Olsens lydbillede.

Første halvdel af hendes sæt bestod udelukkende af sange fra den sidstnævnte udgivelse. Bandet spillede dem med en stor ro og med et overskud, der tryllebandt alle i Store VEGAs sal. Angel Olsens unikke og hjerteskærende stemme fik lov til at fylde lydbilledet og blev sublimt underbygget af violinen og celloen, der udgjorde strygersektionen. Der var meget stille blandt publikum i denne første halvdel af koncerten, da alle koncentreret overværede Angel Olsen folde sine tårevædede sange ud. Hendes dramatiske og alvorlige musikalske udtryk fungerede perfekt i salens mørke, og det var umuligt ikke at blive betaget af Angel Olsens væsen og tilstedeværelse på scenen. 

Artisten formåede at opløfte den formørkede sal med sin musik, og i koncertens anden halvdel blev Olsen, bandet og musikken jordnær. Scenen blev mere oplyst, og vi fik sange fra Olsens bagkatalog, der havde en større rytmisk kontrast til koncertens første halvdel. Vi fik nogle af hendes klassikere som “Sister” og “Shut Up, Kiss Me,” der beviste, hvor voldsomt stærk hendes sangkatalog er blevet. Men sammen med strygerene, fik de gamle sange et nyt liv, der forstærkede den røde tråd mellem hende gamle og nye sange. Olsen blev samtidig utrolig relaterbar og sympatisk i sidste halvdel af koncerten, hvor hun jokede, sænkede paraderne og snakkede med publikummet. Bandet åbnede sig op, og koncerten blev mindre alvorlig. 

Selvom man kan høre, at hun med sin stemme og sine fabelagtige kompositioner trækker tråde fra forskellige inspirationskilder – som gamle countrysange, synthpop og Rock’n’roll – så moderniserer Angel Olsen musikken til et nyt publikum. Ligegyldig hvilken musikalsk stilart eller form, som Angel Olsen spejler sin musik gennem, så har hun altid med stor overbevisning understreget en sårbarhed og sensibilitet – men også en styrke til at modstå og komme igennem turbulente perioder. 

Som hun beviste med sin stærke dramakoncert denne fredag aften i Store VEGA, så giver hendes musikalske udtryk endnu mere mening, når man overværer hendes dynamiske og meget ekspressive vokal på en koncertscene. Hun repræsenterer noget unikt. Angel Olsen er i topform for tiden, og derfor må du ikke misse hende. Vi ses på Roskilde Festival forhåbentlig til en mørk aftenkoncert. Det fortjener hendes musik. 

Kaare Schou Nygård
kaareschounygard@bandsoftomorrow.com