fbpx

Danske Yune tager dig med i ørkenen på “Odd One Out”

Foto: Niklas Adrian Vindelev

Sandet knaser nærmest mellem tænderne når man hører det nye nummer fra Yune, og man fornemmer hurtigt den stærke inspiration fra ørkenens tomme, fredfyldte og horisontløse sletter.

Den aarhusianske kvintet Yune slap i fredags deres anden single fra det kommende debutalbum, AGOG. Nummeret hedder “Odd One Out”, og det gennemgående tema i sangen er en følelse af vildfarenhed og uvished. Vi præsenteres for sandhvirvler i form af guitarfigurer og bølgende synthesizers, mens forsanger Tobias Sachsens vokal bevæger sig smukt over den hypnotiserende melodi. Tillader vi os selv at blive i dette ørkenbillede, som bandet har haft intentioner om at tegne, kan man i sangen nærmest smage den håbløse længsel efter oasen – som måske ikke engang findes. Det er et lækkert alternativt indierocket nummer, der kan høres igen og igen, og man vil opdage nye elementer af sangen ved hvert lyt.

På det kommende debutalbum AGOG er ørkenen ligeledes det gennemgående tema, hvor bandet selv udtaler:

– Ørkenbilledet giver plads til egne fortolkninger og sindstilstande. For nogen bliver det varmen og den smukke, nærmest meditative, bølgende endeløshed, der præger indtrykket. For andre, måske ensomheden og tomheden.

Der er ingen tvivl om, at de fem talentfulde musikere bag Yune har skabt en unik lyd sammen, og vi glæder os til debutalbummet lander den 24. april 2020. Indtil da kan du nyde “Odd One Out” her:

Tags:
Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com