fbpx

FORPREMIERE: Dragende musikvideo fra Cousin, undersøger forholdet mellem teknologi og natur

Foto: Andreas Bøcher

De fire følsomme musikere i Cousin er ikke blege for at udvise stor sårbarhed på deres inderlige debut-single “Heart Dreams” med tilhørende musikvideo, som vi har den store ære af, som de første at kunne præsentere.

Den lovende popgruppe Cousin er netop aktuel med deres debut-single “Heart Dream”, som på mange måde er mere mørk og eftertænksom end deres tidligere musik. De har stadig de mew-inspirerede trommer og Spleen United-lyd, samtidig med at de er helt deres egen. De selv beskriver sangen som en popmelodi, men med en mere alternativ indielyd. Den alvorlige lyd arbejder sammen med temaet om mennesket, teknologi og natur. Om menneskets rolle i forhold til udslettelsen af arter og jordens fremtid.
Om singlen fortæller Mikkel Werling:

– “Heart Dreams” er et kritisk blik indad. Det er et kig på mennesket som både det fantastiske og vederstyggelige dyr, vi er. Det er et forsøg på at få os til at se sandheden i øjnene. Et forsøg på at få os til at forstå den ufatteligt privilegerede position, det er at være menneske.

Med tung subbas og forvrænget falset står omkvædet stærkt:
You could lie, you could try, fabricate the truth,
I’ll be there, I will care, leave this word for you. 

I videoen ser man de fire bandmedlemmer klædt i sort, med natur og himmel projiceret over deres ansigter. Deres hænder og hoveder danner med effekter mønstre som blomster, sneglehuse og på mange måder andre organiske figurer og bevægelser. Mens forsangeren synger bevæger de tre andre bandmedlemmer sig som vinden, der giver et helt specielt billede af tid og rum. Musikvideoen er på en og samme gang næsten dystopisk, men også lovende i forhold til fremtiden. 

Se den smukke video herunder og overvej din egen position som menneske!

Music Video by Marius Kongsgaard Christensen

Tags:
Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com