fbpx

Khruangbin & Leon Bridges – Texas Sun

Foto: Pooneh Ghana
Label: Dead Oceans
Udgivelsesdato: Fredag den 7. februar 2020

Khruangbin og Leon Bridges’ samarbejde er sveddryppende neo-soul som skabt til sydstatssolen.

Khruangbin & Leon Bridges – Texas Sun
4 / 5 Reviewer
Rating4

Siden begyndelsen af 00’erne har den texanske trio Khruangbin (thailandsk for “flyvemaskine”) udgivet tre fuldlængdealbums, fem EP’er og en håndfuld singler værd af funky, ofte instrumentale kompositioner, der blander elementer af soul, psykedelia og 60’er pop. På Texas Sun har de allieret sig med statsfælle og forkynder af traditionstro men moderne soul, den 30-årige sanger Leon Bridges. På papiret ser dette ægteskab noget nær perfekt ud, og Texas Sun er bestemt også en overbevisende EP.

Bridges besidder én af nyere generationers bedste soul- og R&B-stemmer. Ligesom Sam Cooke fremstår han på én gang blid og bestemt, og hans indlevede, skønt relativ sparsommelige, vokalinputs flyder formidabelt hen over det labre fundament af neo-psykedelisk funk, Khruangbin lægger for dagen. Af EP’ens fire skæringer er titelnummeret fedest: “Texas Sun” er et episk westernklingende track, der formår at spille på alle stilens klassiske, nogen vil måske mene fortærskede, strenge, og alligevel ender den med at lyde frisk og relevant. De efterfølgende “Midnight” og “C-side” sætter tempoet lidt ned og skruer op for nogle mere sensuelle funk- og tropestemninger. Bandet formår vitterligt at få muzak til at lyde badass. Bridges er stadig herlig, men på disse numre bliver det tydeligt, at han er stærkere i rollen som drømmende romantiker end som liderlig forfører.

Sangene er overraskende lange deres simple formater taget i betragtning. Selvom man nyder den tranceagtige tilstand, der opstår blandt andet på baggrund heraf, ville de ikke miste meget af deres effekt, var de et minuts tid kortere. Nå det så er sagt, er Khruangbin gode til at krydre de enkle numre på en så diskret måde, at man knap nok lægger mærke til stigningen i deres aktivitetsniveau.

I Leon Bridges har Khruangbin fundet et formidabelt match og en passende fortællerrolle til deres underlæggende, sanselige og sveddryppende neo-soul.

Christoffer Dall
christoffer.dall@bandsoftomorrow.com