fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 7

Foto: FOOL // Morten Sabroe

Denne uges koncertanbefalinger byder på alt fra post-rockede toner, til elektronisk kirkekoncert, popfest og melankolske ambient toner. Vi har samlet fem interessante oplevelser, som du kan læse meget mere om herunder.

Blossom Festival 2020

Hvornår: Torsdag den 13. februar
Hvor: Pumpehuset

Musikagenturet Wonderwhy har for andet år i træk arrangeret en aften med en række nye spændende artister, som de vil præsentere for os i Pumpehuset. Blossom Festival 2020 byder på otte bands, der forventes at vokse sig endnu større i 2020. Blandt andet gæster Masasolo og Silque, som tidligere har været på plakaten for henholdsvis Roskilde Festival og SPOT Festival. Derudover glæder vi os til at se ARES, der spillede til vores uimodståelige-koncept i Byhaven sidste år, Schwarze Fiktion, To Absent Friends, Nima, Fantasillion og Poptones. Det bliver en aften i selskab med helt nye artister, som vi er spændte på at følge i fremtiden.

Mia Berg

Hvornår: Fredag den 14. Februar
Hvor: Ideal Bar

Den synthpoppede Mia Berg, har med sit selvsikre udtryk slået benene væk efter udgivelsen af sin debut EP Intro, og man kan finde hende på vores liste over 20 nordiske navne vi mener man bør holde øje med i 2020. Den norske Mia Berg har skabt et personligt udtryk, og hendes farverige og dragnede lyd gør, at man ikke kan undgå at synge med på hendes melodier. De tunge beats og gennemtrægende synths, understøtter Mia Bergs sikre vokal, og hendes skrøbelige tekstunivers. Vi glæder os til at blive taget i hånden af den norske pop-sanger og opleve hende live når hun på fredag for første gang gæster Danmark.

FOOL

Hvornår: Fredag den 14. Februar
Hvor: Voxhall

Den danske duo har uden tvivl haft meget medvind på vejen siden deres debut i 2017 med singlen “Live A Little”. Siden da har de udgivet hits som “Strapped” og “Outkast”. FOOL har altså allerede bevist, at de fortjener en plads på den danske pop-scene. Sanger Adrian og producer Jabs arbejder ikke ud fra en specifik genre, men forsøger at skabe et unikt univers med forskellige indflydelser. Da de gæstede Roskilde Festival i 2018, hvor de spillede på Countdown, viste de også at de kan holde en vaskeægte popfest. Vi håber på at blive budt op til dans når FOOL gæster Voxhall på fredag. Duoen spiller også på VEGA dagen efter de har gæstet Århus.

Alice Boman

Hvornår: Lørdag den 15. februar
Hvor: Hotel Cecil

Den svenske sangerinde Alice Boman, har med sin bløde luftige vokal og sine rolige toner skabt et melankolsk rum, som giver os gåsehud. Efter sin debut EP fra 2013 har hun vist hvordan hun kan suge sine lyttere ind i et dragende ambient, folket og poppet univers. Med den blanding af genrer formår hun nærmest skabe sin helt egen. Tidligere på året tog vi en snak Med Alice Boman, hvor hun selv beskrev sin musik således:

Jeg har ikke rigtig et behov for at skrive om de gode ting. Jeg har oplevet en del skuffelser i kærligheden, så det er det, jeg skriver om – det kommer helt naturligt. Det er ikke alle mine sange der omhandler dette, men næsten alle. Jeg føler også, at det er noget alle kan relatere til, og noget som de fleste har haft inde på kroppen, og det er på en måde rart at skabe en forbindelse gennem det.

Klaptrae – Musikgudstjeneste

Hvornår: Tirsdag den 18. februar
Hvor: Trinitatis Natkirke

Den københavnske sangskriver Laurits Steinberg, også kendt som Klaptrae udgav sin debut-EP i november 2019 og hans aller første single “Beach Life” gjorde stort indtryk på os. Den helt rene vokal, sammen med de elektroniske toner bliver til en gennemført musikalsk oplevelse. Klaptrae skaber en drømmende og dragende lyd, med stemningsfyldte fragmenter og et poetisk lyrisk univers. Det hele giver tilsammen et flot æstetisk udtryk. Klaptrae beskrev selv om sin musik således, da vi gav ham 10 hurtige.

“Lyden af Klaptrae trækker mange tråde i musiklandskabet. Men sangene ligger sig nok i en eller anden mellemvej mellem det knitrende elektroniske, og noget mere følelsesladet og eftertænksomt folk-inspireret sangskrivning.”

Hans helt unikke og kraftfulde lyd kommer med sikkerhed til at skinne igennem når han gæster Trinitatis Kirken i aften.

Gå heller ikke glip af:

GENTS – Lørdag den 15. februar, Walders Musikcafé
Schoolboy Q – Lørdag den 15. februar, Store VEGA

Arense Elvira Riis Warny
Arensewarny@bandsoftomorrow.com