fbpx

Mia Berg – Ideal Bar

Foto: Isak Anderson

Mia Berg og hendes rutinerede band indtog Ideal Bar med masser af overskud og bevidste, at kunstnerens alsidige popunivers helt klar skal høres live – det var bare ærgerligt, at så få oplevede det.  

Mia Berg – Ideal Bar
4 / 5 Reviewer
Rating4

Imens graderne udenfor nærmede sig frysepunktet, kom der dug på ruderne i Ideal Bar fredag aften, da den norske spire Mia Berg spillede første gang uden for hjemlandet og dermed også hendes debutkoncert i Danmark. Aftenen startede godt ud med support-actet og landsfællen ilu oliver, der med sine inderlige hymner pakkede det stadig gennemkolde publikum ind i et varmt tæppe af blide guitartoner og smukke melodier. Men selvom den intime stemning langsomt indfandt sig i salen, var det ikke en nem opgave at få stillet som opvarmnings-act – og det var da også først, da hovedpersonen gik på scenen, at den halvfyldte sal endelig fik vist en bemærkelsesværdig begejstring for den norske charme. 

Allerede fra første nummer “Indecisive” fik Berg bevist et helt særligt overskud. Sammen med sit firemandsband blev ethvert trommeslag, streng, tangent og melodi spillet med en ubesværet og legende tilgang, som hurtigt både gav en sitrende spænding af uforudsigelighed og samtidig viste en rolig, nedtonet beslutsomhed. Selvom Bergs musik i sin grundsubstans er pop, blev live-versionerne krydret med både jazzede guitarakkorder, funkede trommer og gennemsyrende synthesizers, der i det ellers meget minimalistiske udtryk blev nogle uundværlige detaljer, som igen cementerede bandets utrolige overlegenhed. 

De mere skarpe arrangementer blev dog også brudt af stille ballader som “Used To You”, hvor pianist Edvard Synnes (som i øvrigt også er en fast del af det norske band Fieh) fik eksemplificeret sine hurtige hænder i nogle overbevisende arpeggiatorlag. Ligeledes fulgte den tilbagelænede “Time Travels” og Bergs debutsingle “Hurry”, hvor sangerens luftige klang smeltede sammen med Henrik Lillehaugs rumklangsfyldte guitarstrenge i en hjerteskærende udgave. Lillehaug og Berg, der sammen har skabt debut-EP’en Intro, fik i den grad udfoldet alle nuancer i deres univers. Og når man har hørt dette live, er det næsten svært at gå tilbage til de mere faste, indspillede produktioner – for særligt “You Decided” og “Grow” blev en dynamisk energiudladning ud over det sædvanlige. Publikum, der ellers havde holdt næsten 2 meters afstand til scenen, kom tættere og fik sågar bevæget sine fødder lidt til de to groovy numre. “You Decided” er især et nummer, jeg personligt ikke troede kunne blive meget bedre, men alle de finurlige trommefills, synthoverflader, bas- og guitarriffs jagtede hinanden på taktslagene og skabte det, som klart er Bergs mest funkede popnummer i repertoiret – og sangeren selv gav da også en del mere attitude og kant til sine melodier netop her. 

De dygtige musikeres inciterende spil fik for alvor sat gang i salens energi, og det var med en nysgerrighed og finesse, at bandet sluttede af med et til dels dansende publikum. Det var dog ærgerligt, at så få var der til at overvære den overbevisende koncert fra en kunstner, som helt sikkert besidder evnen til at charmere sig ind på de fleste med sin alternative pop.

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com