fbpx

PREMIERE: Suicide og C.V. Jørgensens punkpoetiske barnebarn slipper live-session

Foto: Tobias Løvskov

Firs gør dansk punkpoesi til deres helt eget – succesfulde – fænomen på den kommende debut-EP, og leverer en autentisk og kølig live-session af nummeret “Distress Call”.

»Lyden af et støjende futuristisk kraut-univers og et lyrisk mashup af tung Nietzsche og letbenet Star Trek.« Sådan beskriver bandet Firs dem selv, da vi i sommers interviewede dem til vores koncept Ugens Upcoming. Den gang var deres eneste udgivede nummer debutsinglen “Det Svimler”, men nu er bandet endelig klar med debut-EP’en af samme navn. Pladen udkommer først på torsdag den 13. februar, men fat mod, for vi holder i dag premiere på live-videoen af nummeret “Distress Call” fra EP’en.

På denne live-session udformes dyb, ærlig og ængstelig lyrik på en arrogant vokal fra forsanger Mathias Winther Kjeldsen, mens Søren Stensbys støjende guitar pumper derudaf i takt med de markerende slag fra bandets utroligt skarpe trommeslager, Troels Dankert. Hele lydbilledet fuldendes med tunge pumpebas-toner fra Michael Vitus – det er dansk punkpoesi af højeste kaliber.

Der er ingen tvivl om, at Firs holder af at lade deres tematikker bevæge sig over samtidens stemning og angst for, at det hele skrider rundt om os. Deres højspændte energiudladning er et udtryk for desperation, der også viser sig i bandets støjende lyd og Winthers insisterende vokal. Dog er der – på trods af de vigtige, seriøse og frustrerende emner – stadig plads til kærlighedslyrik og dansable hooks på EP’ens fire tracks, og bandet formår derved at tilfredsstille sindets mange centre på én og samme tid.

Vi glæder os til at følge Firs, og deres fremtidige udvikling. Her kan du se premieren på live-sessionen af “Distress Call”:

Tags:
Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com