fbpx

PREMIERE: Sunx lader os komme helt tæt på i ny live-session

Foto: Jonas Bang

Sunx’s smukke live-udgave af nummeret “Future Love” kryber helt ind under huden.

I løbet af 2019 var én af vores bedste opdagelser Morten Winther Nielsens soloprojekt Sunx. Den talentfulde musiker, sangskriver og producer, som tidligere var forsanger i bandet Treefight For Sunlight og dertil har produceret og skrevet meget sammen med kometen Jada, introducerede os i marts måned sidste år for sit ømme popunivers. Med både dybfølte, atmosfæriske ballader som “Dude” og “Like a Drive in the Night, Pt. 2” og mere groovy numre som “Heartbreaker Bye” og “19-29 (By Your Side)” blev kunstnerens debutalbum Caress, der landede i oktober, en break-up plade om flere betydningfulde brud i Sunxs liv – noget vi også tog en snak med musikeren om, da albummet udkom.

På den anden side af det nye år er Morten Winther Nielsen netop hjemvendt fra et længere ophold i Rom, hvor der forhåbentlig blev født nye sange, som vi snart kommer til at høre. Vi håber dog også på at se Sunx live noget mere i foråret, og derfor er vi særligt glade for dagens teaser – i form af den nye live-session til nummeret “Future Love”.

Kunstnerens stemme resonerer naturligt i det store rum, imens guitaren smukt akkompagnerer de ærlige tekstlinjer. Både visuelt og sonisk bliver der skabt en lille boble og vi får lov til at komme helt tæt på kernen i Sunxs projekt. Om videoen siger kunstneren selv:

– Sangen handler om, at lære at være alene. Jeg ville gerne lave en version hvor jeg stod alene i et stort rum og sang den. Selvom jeg har spillet koncerter i mange år, har jeg aldrig spillet solo og det er er meget angstprovokerende for mig. Men jeg følte, det gav virkelig god mening at lave en solo version af netop den her sang. Stephanie Stål, som er uddannet fotograf fra den danske filmskole, har instrueret den. Hun fik ideen til at filme den i et one shot med et såkaldt steadicam, hvilket gav rigtig god mening for mig, at have et slags uafbrudt blik. Kun et sæt øjne. Jeg spillede en lille duokoncert i koncertkirken i foråret og det var bare et rigtig skønt rum at spille i, så det føltes helt naturligt, at lave filmen der.

Se den gåsehudsfremkaldende video her, og glæd dig til forhåbentlig snart at kunne opleve sangen live.

Tags:
Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com