fbpx

Redaktionens sidste ønsker til Roskilde Festival 2020

Foto: Billie Eilish // Universal Music Group

Det fulde program til Roskilde Festival 2020 er lige på trapperne, og det betyder, at du for alvor kan begynde planlægningen af dette års musikalske oplevelser. Måske nedenstående navne kan blive en del af disse? Man har vel lov at håbe.

Det er en smule pludseligt, at Roskilde Festival allerede nu har udmeldt, at de i morgen annoncerer det fulde musikprogram – men det er selvfølgelig også deres 50 års jubilæum, og derfor kan vi kun forvente, at der i de næste måneder vil dukke endnu flere overraskelser op. Indtil videre er plakaten allerede været præget af sværvægtere som Taylor Swift, Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes, Tyler, The Creator, FKA twigs – og dertil crowdpleasere som Anderson .Paak & The Free Nationals, Cage The Elephant, Mura Masa og den nylige tilføjelse Jada, som åbner Orange Scene. Allerede nu ved vi også, at rock-legenderne The Strokes, der i går lavede ‘en Swift’ og afslørede deres Roskilde-koncert, vil serveres i det kommende line-up. Men vi har selvfølgelig endnu flere ønsker til de sidste navne på programmet. 

Benjamin Hav

»Hvad er Benal uden -al? Benjamin uden Albert? Sådan tror jeg, vi var mange, der havde den, da Benjamin Hav startede 2020 stærkt ud med at udgive ikke bare et, men hele to albums med blot en uges mellemrum – rimelig vildt! Fra den første plade Spice up your life blev især titelnummeret og nummeret “musse” taget godt imod. De nye udgivelser indeholder begge et væld af forskellige stilarter og retninger men befinder sig stadig mest i hiphop-genren – dog med flere komponenter af house, folk og pop. Om muligt er Benjamin bare blevet mere Benjamin i forhold til at male billeder i sit stream of consciousness tekstunivers. Mon ikke dette blot er starten på en ny fortælling, der kommer til at vokse sig kæmpestor. Om Benjamin kan undvære Albert live, får vi svar på, når han spiller sin første solokoncert i Store VEGA den 17. april og forhåbentlig også på en fyldt Arena scene på Roskilde. « 

Karoline Jørgensen

Billie Eilish (US)

»Der er efterhånden ikke nogen i musikbranchen, som ikke kender navnet Billie Eilish. Den ikoniske sangerinde på blot 18 år har siden udgivelsen af sin single “Ocean Eyes” overtaget pop-scenen med rekordfart. Hun modtog under dette års Grammy Awards hele fem priser – heriblandt prisen for årets nye navn, årets album og årets sang. Med udgivelsen af albummet WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? annoncerede Billie en verdenstourné, hvoraf tourplanens datoer afslører et gabende hul lige omkring Roskilde Festival. Jeg tør godt håbe, at vi kan forvente endnu en stor headliner til årets festival – så hvorfor ikke Billie Eilish? « 

Laura Richter Krarup

Dave (UK)

»Roskilde har gennem tiden været ret gode til at præsentere rappere fra den engelske grim-scene – og med stor succes. Dog har vi endnu ikke fået set stortalentet Dave på festivalens plakat. Rapperen, der i oktober måned spillede et udsolgt Store VEGA, udgav sidste år det politiske og stærke debutalbum “PSYCHODRAMA” – der også blev belønnet med en pris for ‘Årets Album’ til dette års Brit Awards. Den fremadstormende artist har på albummet formået at omfavne problemstillinger ved tilværelsen på en exceptionelt veludført måde. Dave ville være en spændende og ikke mindst crowdpleasende artist til dette års line-up. «   

Karoline Jørgensen

Easy Life (UK) 

»Okay, den her ligger måske ikke i toppen af sandsynligheds-barometret, da danskerne desværre ikke rigtig har fået øjnene op for det fremadstormende og helt exceptionelt dygtige liveband endnu. Easy Life hopper på forårstour om et øjeblik, hvor de blandt andet rammer europæiske byer som Berlin og Amsterdam, inden de drager videre til USA, for så at afslutte turnéen i San Francisco i midten af maj. Man kunne nemt fristes til at tro, at bandet derefter så i denne omgang var færdige med koncerter uden for hjemlandet England – men det faktum, at de allerede er annonceret til festivaler som Best Kept Secret Festival i Holland, Mad Cool Festival i Spanien og Rock Werchter i Belgien (og ovenikøbet har et hul i kalenderen de sidste par dage af Roskilde Festival), gør, at der alligevel stadig er håb forude. Easy Life har gang på gang vist, at de mestrer originalitet, og at de med deres genreudforskende musik formår at starte en fest, som alle er inviteret til. Jeg har allerede oplevet bandet to gange før på henholdsvis The Great Escape Festival og Reeperbahn Festival, men det holder mig så sandelig ikke tilbage fra at se dem en tredje gang. For begge gange beviste de, at de i den grad er et Roskilde-værdigt navn, som kun venter på, at blive lukket ind i varmen hos det danske publikum.« 

– Amanda Bloch

HAIM (US)

»De tre søstre fra HAIM leverede et ekstatisk show til Roskilde Festival i 2014 på Arena, hvor talrige hænder kom i vejret til numre som “The Wire” og “Falling”. Den energiske soft-rock-trio kom i 2019 ud med de tre singler “Halleluja”, “Now I’m In It” og “Summer Girl”, og derudover lavede de det ørehængende nummer “Warm”i samarbejde med Charli XCX på hendes album Charli. Det kunne være en sand drøm, at se de to acts på samme scene til sommer, til en live-performance af dette medrivende moderne nummer – der tager de bedste elementer fra begge musikere og samler dem i én sang. Jeg håber i dén grad, at de tre søstre gæster dyrskuepladsen til sommer. « 

Laura Richter Krarup

King Princess (US)

»Jeg havde fornøjelsen af at opleve den 22-årige musiker King Princess i efteråret sidste år, og det skulle ende med at blive en så glædelig koncertoplevelse, at “Cheap Queen” og “If You Think It’s Love” har kørt i fast rotation på min personlige playliste. King Princess er nemlig som ingen anden. Hun er en sjov blanding af en typisk Instagram-millennial, men så er hun krydret med rock ‘n’ roll attitude og har sans for at skrive tekster, der lige går dét længere under huden end meget af den pop, der bliver produceret i dag. Musikken har hun i blodet, og hun har et stort talent for at spille på alskens instrumenter, som stammer fra hendes opvækst i sin fars studie i Brooklyn. Hun gæster allerede Danmark i maj måned, hvor hun er support for Harry Styles, og vil gæste Europa igen i juni måned til Primavera, men hvor ville det være fedt, hvis hun også ville lægge vejen forbi dette års Roskilde Festival og charmere sig ind på det solbrændte (eller våde?) publikum.« 

Johanne Nedergaard

Kirin J Callinan (AU)

»Den australske provokatør og genrebrydende musiker Kirin J Callinan udgav sidste år albummet Return To Center, der fulgte op på det anmelderroste album Bravado, som smukt balancerede mellem det direkte komiske og en nærmest virtuos overlegenhed. Dette album præsenterede også verdenen for det nu meme-ficerede hit “Big Enough”, der blandt andet gæster hans australske kollega Alex Cameron på vokal. Kirin J Callinan har godt nok aldrig sat sin fod på dansk jord, men med en voksende fanbase og en stigende hype, kan man håbe på at Roskilde Festival 2020 er året, hvor man endelig får mulighed for at opleve den flamboyante kunstner live. Desuden er Alex Cameron allerede offentliggjort til festivalen, så hvis vi er heldige, får vi måske mulighed for at overvære en uforglemmelig duet mellem Hr. Callinan og Hr. Cameron i sommersolen.«

– Anders Toftgaard

Lana Del Rey (US)

»Den 34-årige Newyorker Lana Del Ray har siden udgivelsen af Born To Die tryllebundet alle med sine bittersøde og stærkt melankolske melodier. Hun tog for alvor teten med sadcore-genren, som man også kan finde hos kunstnere som newzealandske Lorde og den fremadstormende musiksensation Billie Eilish. Der er endelig kommet plads til pigerne med de tunge hjerter og de mørke sind, og den bevægelse kan Del Ray godt tage meget af æren for. Sidste år valgte hun dog at afprøve nye kræfter med sin stil, hvor hun udgav albummet Norman Fucking Rockwell! opkaldt efter billedkunstneren Norman Rockwell, en stor personlighed indenfor (øst)amerikansk selvforståelse i tiden efter anden verdenskrig. Lana Del Ray har lagt paraderne af tung melankoli ned, og vi bliver på det nye album præsenteret for en håbefuld og passioneret kvinde, der prøver at holde hovedet koldt i en tårnhøj forelskelse (hør “Hope Is a Dangerous Thing for a Woman Like Me to Have – but I Have It”) og sidder akavet til et selskab med en masse housewifes og få sig en skid på (hør “Bartender”). Den her nye side af Del Ray har høstet masser af roser, hvor både NME Awards og Pitchfork nominerede Norman Fucking Rockwell! til 2019’s bedste album. Lige nu er Lana Del Ray på tur med Norman Rockwell indtil starten af juni måned, og hvor ville det være fedt, hvis jeg kunne dele en lunken dåseøl med dem på dette års Roskilde.« 

– Johanne Nedergaard

Mahalia (UK) 

»Efter at have set den britiske R&B-charmetrold i Lille VEGA tilbage i december, er jeg ikke et sekund i tvivl om, at hun til hver en tid, vil kunne sætte gang i dansefødderne hos de fleste af Roskildes festivalgængere. Jeg kan så tydeligt forestille mig numre som “What You Did (feat. Ella Mai)”, “Simmer (feat. Burna Boy) og “I Wish I Missed My Ex” brage ud af højtalerne fra Apollo, mens solen brænder på huden og en kold fadøl langsomt forsvinder fra sit bægre. Mahalia er en af de kunstnere, som man bare ikke kan få nok af. Både hvad angår musikken og personligheden. Hendes gode energi smitter af på alle omkring, og hendes evne til at være nærværende og komme ud over scenekanten er fuldkommen unik. Og med et hul i kalenderen fra den 13. juni til den 9. juli er der da også en chance for, at vi til sommer kan få glæden af et gensyn med hendes charme og selvtillid.« 

– Amanda Bloch

Rage Against The Machine (US)

»Da det legendariske band fra Los Angeles offentliggjorde en reunion og verdenstour tidligere på året, skyndte jeg mig straks at tjekke om Roskilde Festival stod på listen. Til min skuffelse dukkede festivalen desværre ikke op – men håbet er ikke ovre endnu. Det er ikke nogen hemmelighed, at Rage Against The Machine længe har været et af festivalens mest efterspurgte navne, og det vil derfor ikke undre mig, hvis Roskildes bookinggruppe har lagt ekstra kræfter ind på at få bandet i hus. Så lad os krydse fingre for, at vi får mulighed til at skrige og rappe med på de mange hits til sommer.« 

– Anders Toftgaard

The 1975 (UK)

»Det er kun med en smule bitterhed, at jeg kunne se Danmark blive forbigået på 1975s kommende europæiske turné i næste måned – for jeg blev selvfølgelig bare endnu mere overbevist om, at de charmerende britere i stedet for lægger vejen forbi en af de danske sommerfestivaler. Gruppen besøgte os senest i juni sidste år med det anmelderroste album A Brief Inquiry Into Online Relationships – første led i udgivelsesrækken ‘Music For Cars’ ifølge forsanger Matty Healy. Nu er opfølgeren Notes on a Conditional Form endelig blevet bekræftet til at udkomme den 24. april – så med nyt materiale og et hul i kalenderen mellem Tyskland den 20. juni og Norge den 9. juli passer en Roskilde-koncert perfekt ind i tourplanen.« 

– Ida Hummelgaard 

100 gecs (US)

»Roskilde Festival er efterhånden kendt for at rumme et hav af alternative afstikkere – og med en kunstner som SOPHIE på sidste års program kan jeg kun håbe, at der enten bliver plads til Kim Petras, Caroline Polachek, Dorian Electra, Charli XCX eller den mindre og langt mere eksperimenterende popduo 100 gecs. Den grænseløse gruppe fik international opmærksom med deres album 1000 gecs og var sidste år support-act i selskab med slowthai på BROCKHAMPTONs turné. Så forhåbentlig er hypen også nået Roskildes booking-gruppe, for i min optik vil der ikke være noget federe end et crowd, som forsøger at skrige med på de vilde autotune-melodier i numre som “money machine”, “ringtone” eller “stupid horse”. Lige nu er der da også masser af plads i koncertkalenderen efter deres festivalbesøg på henholdsvis Primavera Sound i Barcelona og Best Kept Secret i Holland et par uger før.«  

– Ida Hummelgaard

Endnu flere ønsker:

Arlo Parks (UK)
A$AP Rocky
AV AV AV (DK)
Celeste (UK)
Charli XCX
COIN (UK)
Earl Sweatshirt (US)
Foals (UK)
Georgia (UK)
Grimes (US) 
Half Moon Run (CA)
HMLTD (UK)
Kendrick Lamar (US)
Kim Petras (DE)
King Krule (UK)
Lady Gaga (US)
Loyle Carner (UK)
Mabel (UK)
Nasty Cherry (US)
Porridge Radio (UK)
Shura (UK)

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com