fbpx

ShitKid – Atlas

Alle fotos: Jason Champney
Venue: Atlas
Dato: Lørdag den 23. februar

ShitKids optræden var ligeså rå og bizar som deres lyd, og med denne koncert blev man med den punkede og provokative attitude bekræftet i, at der er tale om en duo, der spiller musik på helt egne præmisser.

ShitKid – Atlas
4 / 5 Reviewer
Rating4

Lørdag aften gæstede den svenske duo ShitKid Atlas i Aarhus. ShitKids lyd er hård lo-fi grunge/punk tilført humor og udgøres af Åsa Söderqvist på guitar og vokal og Lina Molarin Eriksson på bas. Duoen er netop aktuel med deres tredje album Duo Limpo/Mellan Himmel Å Helvete, og rundt om hjørnet venter der en turné, som bringer dem gennem USA. 

Aftenen bød ikke på et imponerende fremmøde – man kunne godt have tænkt sig, at der var blevet solgt en håndfuld flere billetter. Men det lod Söderqvist og Eriksson sig ikke påvirke af. På trods af et halvtomt Atlas leverede de et spændende show med både humor og vildskab.

Söderqvist lagde ud med at kalde publikum nærmere, hvorefter festen blev åbnet med numre fra debutalbummet Fish. Først med ”Gettin’ Mad” efterfulgt af hittet ”Tropics”. ShitKid bevægede sig herefter op i gear, hvilket også kunne mærkes blandt publikum. De bragt deres mere støjende numre på banen – heriblandt ”Feels Like the Movies” og ”Get Jealous” fra deres nyeste udgivelse. 

Koncerten kulminerede med aftenens sidste nummer, nemlig det rå og støjende hit ”Sugar Town”. Her blev duoens vildskab fremhævet med småskrigende udladninger fra Söderqvist og Eriksson, der med sin bas hamrede løs på keyboardet – hårdt nok til at instrumentet til sidst tippede fra dets stativ. Koncerten blev afrundet provokativt, da Söderqvist spyttede ud over scenen med falsk blod. 

Som publikum oplever man ofte en skepsis, hvis man ankommer til en koncert i et halvtomt lokale. Men som ShitKid indtog scenen, lod man sig ikke påvirke af de mange tomme pladser omkring. Der var ingen snak i krogene i løbet af ShitKids optræden – nej, de havde publikums fulde opmærksomhed. Ikke mindst, var koncerten intim nok til, at Söderqvist fik en kort samtale med en af koncertgængere, mens hun stod på scenen. Jeg er ikke i tvivl om, at der både venter ShitKid en håndfuld intime og vilde liveshows på deres kommende turné i USA.

Tags:
Janne Nesting
jannenesting@bandsoftomorrow.com