fbpx

Svenske By Land serverer en lovende forsmag på det kommende debutalbum

Foto: Daniel Örtegren Desai

Den grammy-nominerede producer Björn Lindberg slap i fredags debutsinglen fra sit soloprojektet By Land. Her gør han oprør med samfundets fortælling om succes.

Mange kender til følelsen af, at ens ubeslutsomhed kan resultere i en følelse af slet ikke at komme nogle steder hen. Netop dette beskriver By Land i sin debut-single “Half Of Us”. Den svenske producer Björn Lindberg løftede i fredags sløret for sit soloprojekt, By Land. Singlen er første udslip fra den grammy-nominerede producers kommende debutalbum.

På albummet “I Shall Name You Bjorn”, tackler By Land denne klaustrofobiske følelse af ikke at kunne leve op til samfundets forventninger, ved at konfrontere sin egen ubeslutsomhed. By Land fortæller selv:

– Jeg får muligheden for at leve i mit eget univers, når jeg laver musik, jeg føler mig adskilt fra resten af verden derved. Jeg kan skabe en stemning og blive i den for en stund, se på mine tanker, og når jeg kommer ud af den igen, føles mit hovede klart.

Nummeret “Half Of Us” handler om at bryde ud af flokken, og gå sin egen vej. Med en simpel instrumentering skinner dette budskab klart i gennem på Björns vokal, der viser sig fra sine bedste sider. I forhold til det meget beatmarkerede vers, hvor vokalen er præget af en irriteret tone, er omkvædet mere let og svævende i lyden. Her mødes vi af klangfulde synths og en mere lift-præget melodi der letter på stemningen, efter det tunge vers. Kontraststykkerne er altså en fin spejling af sangens budskab.

Vi glæder os til at høre resten af debut-albummet til foråret, og indtil da kan du høre “Half Of Us” lige her:

Tags:
Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com