fbpx

The Blue Van giver en forsmag på ny musik med singlen “Heavy Load”

Foto: Daniel Buchwald

Nordjyderne fra rock-bandet The Blue Van har spillet sammen siden 2003, og det kan høres i dynamikken og sammenspillet på deres nye one-take single “Heavy Load”, der opfordrer til at slippe præstationsangsten og sige “fuck det lort”.

The Blue Van sparkede døren til weekenden ind, da de i fredags udgav singlen “Heavy Load”. Rustet med ørehængende guitarriffs og en skarp vokal, genopliver The Blue Van den klassiske rock, og inspireres blandt andre af ikoner som Cream og Kinks. Selv er mændende bag gruppen opvokset i Brønderslev i Nordjylland og flyttede i 2003 til København, hvor karrieren for alvor tog fart. Efter at have spillet flere koncerter i Danmark, landede gruppen en kontrakt i Berlin, der resulterede i en EP på fem sange. Sidenhen har det danske band udgivet syv albums, turneret verden over, og spillet med bands som The Killers og Franz Ferdinand. Bandet har altså en del sange i kataloget, og nogle år på bagen, men nu er de klar med ny musik, og i fredags gav de os en forsmag på det, med tracket “Heavy Load”.

På denne nye single forkæles øregangene fra start af en distortet guitar, der serverer lækre rockede riffs, og lægger op til headbanging, trampen i gulvet og arme i vejret. Steffen Westmarks vokal leder slagets gang, og dikterer det skiftende tempo, der gradvist får pulsen til at stige, imens trommerne får også rigeligt med slag – især crashbækkenet får et par på hovedet – og det er tydeligt at høre på dette one-take, at medlemmerne i The Blue Van trives sammen i musikken, og skaber høj energi i studiet såvel som på scenen. Om sangens tema fortæller forsanger Steffen:

– Vi vil gerne række en fakkel videre til de yngre generationer af musikere. Og dem kan vi godt blive lidt bekymret for, fordi de virker så tyngede af præstationsangst. (…) Vi er selv med alderen blev bedre til at befri os for presset og sige: fuck det lort. Men vi skal også minde os selv om det.

Med singlen “Heavy Load”, markerer bandet starten på en del kommende aktivitet i 2020. I februar og marts turneres der rundt i hele Danmark inden sommerens festivaler, og til efteråret lander gruppens ottende album.

Vi ser frem til endnu mere sprød guitar fra The Blue Van i fremtiden. Hør – og headbang til – “Heavy Load” her:

Tags:
Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com