fbpx

Uden Ord viser hvordan popmusik også kan lyde på deres nye single

Foto: Mathis Askebjerg Schmidt

Det spirrende band Uden Ord har udgivet ny single “Bag Skygger” med dertilhørende musikvideo.

Thomas, Gustav og William er de tre personer bag bandet Uden Ord, som laver fragmenteret, eksperimental pop. Bandnavnet refererer til sangen ”Passager” fra Lars H.U.G.s ablum City Slang, der er skrevet over Søren Ulrik Thomsens digtsamling af samme navn. Lars H.U.G. har da også været inde over projektet mere direkte, ved at lave artwork til deres kommende EP Om Os. Drengene arbejder ud fra nøgleordet ’nærvær’ og bestræber sig på at lave skrøbelig popmusik med storslåede avantgarde elementer, med personlige tekster som ensomhed og andre komplicerede følelser og relationer. Selv fortæller de: 

– Vi vil gerne ramme menneskeligt forfald og forrådnelse, men samtidig en banal søgen efter sammenhold og noget larger-than-life, som kan løfte os ud af det mondæne liv.

Deres første single “Bag Skygger” fra det kommende album, er et godt eksempel på deres bestræbelser. Det inderlige nummer benytter sig både af en smuk lyrik og en blanding af en dramatisk stemme og poppet autotune. Syret saxofon og avantgarde jazz, men også en mere nutidig produktion hører man i løbet af nummeret. Der er noget Bisse over bandet – men måske endnu mere poppet. Det er et nummer, der stimulerer sanserne og ens forståelse af popmusik. Uden Ord har til singlen udgivet en musikvideo. Se og lyt til “Bag Skygger her:

Video af William Nielsen og Tessa Hoder.

Tags:
Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com