fbpx

Ugens Upcoming: BATHSHEBA

Foto: Nikolaj Gyldenløve

Den uges upcoming er den spirende artist BATHSHEBA, der debuterede så sent som i fredags med nummeret “Blind”, og vi kan ikke få armene ned over den lækre ørehængende pop-banger.

Den fremadstormende artist BATHSHEBA gjorde for alvor indtryk, da hun i fredags udgav sin debutsingle “Blind”, der er produceret af den ene halvdel af hiphop-duoen Benal, Magnus Albert. Med den blot ene udgivelse har hun allerede formildet, hvad hun er kommet for, nemlig at vise en hudløst ærlig version af sig selv, og at sætte et personligt og karakteristisk aftryk på den danske musikscene, og hun er allerede godt på vej. Det dansable nummer “Blind” er en solid pop-banger med catchy melodier og skarpe vokal-chops, og den kan med sikkerhed sætte gang i et hvert dansegulv.

Den 21 årige sanger spiller i slutningen af februar på by:Larm Festival, og senere på året kan man opleve hende, når hun gæster SPOT Festival.

Du kan lære BATHSHEBA meget bedre at kende lige her:

Hvem er BATHSHEBA?

– BATHSHEBA er en ung popsangerinde og sangskriver, som kombinerer et dystert lyrisk univers med opløftende popproduktioner. Hendes kantede lyd kommer klart til udtryk på fredagens debut-single “Blind”, der er produceret af Magnus Albert fra Benal. Den halvt afrikanske halvt danske artist, er født og opvokset i København og har skrevet sange siden hun var lille.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Det univers jeg har bevæget mig i det seneste stykke tid, vil jeg nok kalde for dark pop. Den ideelle sang for mig har et omkvæd, man kan danse til, men samtidigt også lyrik man kan føle noget til. Tekst har altid været meget vigtigt for mig i min musik – det var ligesom der, jeg startede. Pop med en masse legende melodier med en fed produktion, og tekst man kan mærke.
Sådan tror jeg bedst, det kan beskrives. 

Hvordan startede du?

– Jeg skrev min første sang, da jeg var 11 år gammel, og jeg tror, det var en form for selvterapi, for at få et afbræk fra de ting, der skete derhjemme. Jeg brugte rigtigt meget tid på at skrive mange sange og tekster. Jeg skrev også om drømme, jeg havde. Den første “drømme-sang” jeg kan huske, jeg skrev, hed ’Superstar’ og handlede om, hvordan jeg gerne ville være en superstjerne (haha). Jeg begyndte stille og roligt at blive mere seriøs omkring det, men fra jeg var 14 frem til jeg blev 17 år, måtte jeg tage en pause, fordi der skete så mange ting på hjemmefronten. Herefter begyndte jeg at gå i studie med producerer, og prøve at finde frem til min lyd. Jeg tror aldrig helt, man finder den endegyldige lyd. Man udvikler sig heldigvis hele tiden, og derfor kan man blive ved med at lede efter en ny lyd, og arbejde mere intenst på at finde den. 

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– Jeg har næsten altid en idé om, hvad jeg gerne vil skrive om, når jeg går ind til en session. Det er ligeså meget et terapiforløb for mig at gå ind og skrive en sang, som det er arbejde: jeg bearbejder rigtig mange ting i processen. I en klassisk studie-situation er der måske en sangskriver, mig og en producer. Nogle gange kommer jeg med noget tekst, jeg vildt gerne vil lave noget melodi til. Andre gange begynder produceren med at spille nogle akkorder, som jeg og måske en anden sangskriver topliner over. Der er ikke nogen klar opskrift for processen.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– Jeg synes det er et vildt svært spørgsmål, for der er så mange som har haft indflydelse på min lyd. Da jeg var lille, spillede min far meget Outlandish, “I know what you want” med Busta Rhymes og Mariah Carey. Han spillede generelt meget R&B for mig, når han var hjemme. Selv lyttede jeg meget til Rihanna, Beyoncé, Leona Lewis, Destiny’s Child og Alicia Keys – popsangerinder med en smule soul/ R&B-lyd. Dem så jeg helt klart meget op til, men jeg tror, det havde mest at gøre med deres superstjerne-status. Det havde ikke nødvendigvis så meget at gøre med musikken.
Min mor spillede meget Tina Dickow, Kim Larsen og Norah Jones for mig, og var god til at tale med mig om, hvad sangene handlede om. Jeg kunne særligt godt lide Tina Dickows historie-univers og kærlighedssange.
Derudover har jeg altid ELSKET og set meget op til Mura Masa og Jon Bellion. De laver begge så sindssyge og ret kantede produktioner, som står i fed kontrast til de poppede toplines.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Jeg har et seriøst crush på “Own It” med Stormzy, Burna Boy og Ed Sheeran lige nu. Jeg har altid været kæmpe Stormzy fan. Jeg elsker grime og London-lyden generelt! Og så lytter jeg til BANKS – særligt hendes gamle sange er fantastiske. Men hvis jeg skulle vælge et helt album, der skulle sættes på, så ville det være Rihannas ANTI-album. Favorit-album forever! 

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Jeg har lige udgivet min første single “Blind”, så det har jeg haft vildt meget fokus på. Disse dage er jeg i øvelokalet, fordi jeg skal spille by:Larm festival i Oslo lige om lidt! Og så er vi allerede begyndt at planlægge cover art og content til min næste single. Jeg elsker alt det, der er gang i lige nu – men jeg glæder mig også rigtigt meget til at komme i studiet igen, for det er ved at være lidt tid siden sidst.

Hvad er drømmen?

– Jeg har én ting, som jeg altid har drømt om, siden jeg var lille, og dét er at stå på en scene, og synge mine sange og se og høre at folk synger med: altså at opleve at publikum kan mærke mine sange og mærke teksten. Det er et stort mål. For jeg ved fra mig, at når jeg kender sangteksterne til andres sange, så er det fordi, jeg virkelig godt kan lide sangen. Generelt vil jeg bare gerne få lov til at lave musik, som kan sætte præg på så mange mennesker som muligt, så de kan mærke noget og føle noget. Det kan både være glæde, men lige så meget tristhed, for det tror jeg også, er rigtigt vigtigt at føle.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Jeg tror, den sang jeg vælger, er én, folk nok aldrig kommer til at høre. Jeg har skrevet en sang, der hedder “Breathe and Survive”. Det var den første sang, jeg færdiggjorde, som handler om de ting, jeg har været igennem i min barndom. Den betyder meget for mig personligt. Udover den, så vil jeg selvfølgelig pege på min første single “Blind”.

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

– Haha, jeg kan ikke særlig mange drink-navne, og det er jo lidt nederen, for så kommer jeg til at vælge en kedelig drink, men det har jeg ikke lyst til, for jeg synes da ikke, jeg er kedelig! Men altså, personligt er min favorit drink totalt meget, Gin og Tonic, så der bliver mit valg. Jeg ved ikke hvad billedet på dette skal være for min musik. Det må bare være, at det er en classy drink, man bliver aldrig træt af den, og man kan altid drikke en. Ligesom man kan altid kan høre en sang med BATHSHEBA – forhåbentligt 😉

Arense Elvira Riis Warny
Arensewarny@bandsoftomorrow.com