fbpx

Ugens Upcoming: BBYBITES

Foto: Sarah Fresco

Denne Ugens Upcoming har startet året godt ud – hun er både blevet udvalgt som semifinalist til KarriereKanonen 2020 og har for nyligt spillet til VEGAs Udvalgte. Både som sanger og rapper introducerer BBYBITES noget nyt og sassy til den danske musikscene – og derfor skal man holde et skarpt øje på den spirende kunstner.

Martha Maj Hauptmann, eller som vi bedst kender hende, BBYBITES, har med sin debutsingle “Cuffin Season” gjort sit indtog på den danske musikscene. Med en blanding af forførende sang, flabet rap og et mix af genrer har hun vist, at der er noget, vi har manglet i musiklandskabet. Vi så hende i januar optræde til VEGAs Udvalgte og var mildest talt begejstrede for hendes lækre attitude og performance, som vi beskrev med ordene:
»Med en sikker vokal, hård bas og stærk attitude, viste kunstneren, hvorfor hun bør have en plads på toppen af den danske musikscene. Vi er vilde med Bbybites og er ikke i tvivl om, at hun kommer til at sætte tonen til mange fester fremover.«
Du kan lære den talentfulde artist lidt bedre at kende her.

Hvem er BBYBITES?

– BBYBITES er en kvinde fanget mellem to personaer, hendes identitet er at være i identitetskrise. Hun er pleaseren, der altid vælger andres velbefindende før sin egen, og klager over det i sine sange. BBYBITES er som navnet også at implementerer, det søde der bider fra sig. 

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Hvis du forstiller dig Marilyn Monroe, der står og synger “Happy Birthday Mr. President” og Doja Cat (hvis du ikke kender hende, så lad os sige Nicki Minaj) som kommer og tager over.
Jeg har altid været enormt betaget af 60’ernes lyd, både de storslåede kompositioner men også vokaler – specielt hos Nancy Sinatra. 
På den anden side, har jeg også altid været enormt betaget af rap, og specielt kvindelig rap. Jeg prøver derfor at lave min helt egen blanding af disse to “komponenter”. 

Hvordan startede du?

– Da jeg var lille, snakkede jeg åbenbart enormt højt, folk syntes det var ret irriterende, men en venindes mor syntes, at det kunne man da bruge til noget! – Så jeg begyndte i DRs spirekor, hvor jeg sang i et stykke tid. Efterfølgende sang jeg en del og begyndte at skrive små tekster.
Mere seriøst blev det, da jeg gik på efterskole, hvor der var et studie, vi kunne indspille i – jeg fandt ud af, at den proces der er i at skabe en sang, var det fedeste nogensinde – og det ene med det andet 😉

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– Jeg producerer ikke selv, men har efterhånden siddet så meget på sidelinjen af producere, at jeg kan formulere mig til min ønskede lyd. Jeg skriver som regel min tekst, efter jeg har rammen for en produktion/beat – men er for nyligt begyndt at lægge toplines inden jeg skriver min tekst. For mig er det vigtigste teksten – også fordi det ofte er det, jeg selv lytter mest til – det er også derfor jeg elsker rap, der er gode historier gemt i teksten! 

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– Som sagt er jeg inspireret af kvinder som Nancy Sinatra, Doja Cat og Nicki Minaj. Da jeg opdagede Nicki Minaj, blev jeg næsten forelsket i hendes lyd (specielt hendes features, ikke så meget hendes “bangers”). Jeg synes hendes måde at artikulere og bruge ord på var for fed, og jeg begyndte derfor at lære hendes sange og øve mig på “udtalen” og perfektionere det at være en dansker, der rapper på engelsk. Jeg er vokset op med James Brown hos min far og Johnny Cash hos min mor – det tror jeg helt klart også har sat sit præg på nogle af mine tracks. 

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– IAMDDB! Jeg lytter stort set ikke til andet lige pt. – specielt den sang, der hedder “Bubble Tea”. 

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Lige nu er jeg i gang med at udarbejde et pisse fedt liveshow, som jeg blandt andet spiller den 20. februar i VEGA som support for Bette, og i DRs Koncerthus den 6. marts i forbindelse med KarriereKanonens semifinale. Og så er jeg i studiet og arbejder på mere musik!

Hvad er drømmen?

– Jeg kunne sige at drømmen er at røre mennesker med min musik, få dem til at føle sig godt tilpas, få dem til at slippe sig løs osv. – hvilket det virkeligt også er! Og også nødvendigt, hvis jeg vil nå den store drøm, som er at nå udover landets grænser, spille store festivaller og leve af musikken. 

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Lige nu er det min første officiele single “Cuffin Season”. Jeg er dog igang med nye ting, som jeg virkeligt glæder mig til at vise jer! 

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være? 

– Noget sødt, men med lidt bid i 😉 Så måske en stærk Pina Colada… lol idk :)) 

Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com