fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 7

Foto: Bona Fide // Roses Olivia Danielsson

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Denne gang holder vi os meget til norden, men tager da også lige en tur til Australien. Der er helt sikkert noget for en hver smag. Så ligegyldig om du er til gotisk middelalder folk, garagerock, punket dansksproget rock, eller indie-pop er der noget til dig. Vi har helt spritnye kunstnere med første EP-udgivelse med på listen, men også en gammel garvet gut, som vi har glædet os til at høre fra igen. Vi håber I kan hente noget i vores anbefalinger.    

Bona Fide – Yield

Et album vi har været rigtig spændte på, siden vi skrev om deres første single ”Roses”, er danske Bona Fides debutalbum YIELD. Bona Fide består af sangeren og guitaristen Sofia Luna og guitaristen Emil Palme, som sammen skriver gotiske folksange. Sangene danner en episk fortælling om sagnopspunden kærlighed og en dystopisk fremtid, i en nærmest middelalderlig stil, som en moderne skjald. Sangene er udelukket indspillet på telefoner, hvilket paradoksalt nok gør lyden knitrende gammeldags, men også sætter fokus på det ambivalente ved teknologi. Fortællinger om frygt for jordens fremtid og klimaet fanget af selvsamme problemskabende moderne teknologi. Albummet er rørende, og noget af det smukkeste vi har hørt længe, men man bliver også fanget af den melankolske stemning, så hvis man gerne vil udforske ens melankolske selv, er det dette smukke album man skal høre. 

Firs – Det Svimler (EP)

Firs som var vores Ugens Upcoming sidste sommer, er endelig ude med deres EP. Fire numre blev det til i denne omgang, men hvilke fire! Firs blev dannet i 2018 og kalder sig selv »støjende futuristisk kraut-univers og et lyrisk mashup af tung Nietzsche og letbenet Star Trek«. Hvad det betyder er vi ikke helt sikre på, samtidig med at det er enormt rammende. Det er utrolig dejligt at høre dansksproget rock i den kaliber. Stilen bliver TV2 der møder punk, med inspiration, som de selv siger, fra 70’ernes Suicide og 80’ernes CV Jørgensen. Forsangeren Mathias Winther Kjeldsens stemme er indtrængende, ærlig og rå, og som på en næsten skabet måde insisterer på at være sin egen. De fire gutter har skrevet fire sange der handler om rum, tid og ængstelighed. Lyrikken er poetisk nærværende, og er helt klart et lyt værd! 

Posterboys – Foods

Den norske kvartet Posterboys bestående af Anders, Stian, Emil og Trygve er ude med deres nye album Foods. De beskriver selv musikken som powerpop, men der er også noget college/garage-rock over stilen. Det er også det Foods er skrevet over, ungdommens glæde ved at spille sammen, første gang man har en guitar i hånden, første gang man turde larme. De 10 numre indeholder alt fra mere skraldede numre som ”Today’s the Day”, ”No One Else Will Ever Understand” med Rolling Stones vibe, langsomme ”Back of Your Mind” med store korarrangementer, til den næsten akustiske ”No”. Det er et energisk band, med en velproduceret plade og spilleglæde så det basker. I Norge og Sverige er de allerede kommet godt frem i lydbilledet, så måske er det Danmarks tur næste gang. Er man til rocket powerpop, så giv pladen et lyt.

Steve Buscemi’s Dreamy Eyes – Sweetie

Det svenske band med det lange navn Steve Buscemi’s Dreamy Eyes er udkommet med deres debutalbum Sweetie. Det er et album vi har glædet os meget til, siden vi hørte de to singler ”Change of Heart” og ”Moon”. Bandet blev dannet, da bassist Tilde tweetede, om nogen ville starte et band med to der ikke havde spillet i mange år og som kedet sig. At så godt et band komme ud af tilfældig kedsomhed, er mildest talt utroligt. Albummets 12 numre har alle bandets klassiske indie-lyd, men det specielle er helt klart Siris vokal, som med en næsten klassisk trænet klang med lidt Kate Bush vibe, gør numrene unikke i forhold til meget af det indie-pop der er ude nu. Selv fortæller bandet, at albummet er en potpourri af deres drømme og håb for fremtiden som unge mennesker. Albummet indeholder både bangers til fredag aften, men også en masse numre som man kan sætte på når man skal have te med sin mor på en søndag. Dejligt album til dejlige dage. 

Tame Impala – The Slow Rush

Endelig(!) er Tame Impala ude med endnu et album. Det er fem lange Tame Impala album-løse år siden Currents udkom, som fastlog Kevin Parker som et moderne popgeni. Albummet handler om livet, og om tiden der går, mens man selv kigger væk. De 12 numre fortæller hver især en personlig historie, om glæde eller sorg som Parker har oplevet. Den australske sangskriver har selv indspillet, produceret og mixet udgivelsen, og det er uden tvivl et af de albums vi har glædet os mest til, især efter de første fire singler ”Borderline”, ”Posthumous Forgiveness”, ”It Might be True” og måske særdeles ”Lost in Yesterday”. Stilen er stadig det samme, med lækre synths, luftig forvrænget vokal, melodiøse riffs og funky bas. Læs vores anmeldelse af hele albummet her. Det er dejligt at han er tilbage!

Gå heller ikke glip af:

Elephant Stone – Hollow 
MITYA – Nude (EP)
Insahn – Telemark
Justin Bieber – Changes

Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com