fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 8

Foto: Taralillah (feat. BBCA$h) // Josefinde Friis Lange

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. I denne uge har vi samlet fem nye udgivelser, hvor der er lidt til enhver smag. Dog er det helt klare tema for denne guide; stærke budskaber fra kraftfulde kvinder. Dette ses blandt andet i form af alt lige fra trappet attitude-pop og hårdtslående aktivistisk dance-techno til et futuristisk historiefortællende konceptalbum og en eventyrlig udgivelse fra en gammel kending. Vi er blevet inspireret, og forhåbentlig vil der også være noget for dig at hente blandt vores anbefalinger.

Agnes Obel – Myopia

Siden albummet Philharmonics udkom for ti år siden, har Agnes Obel ligget i de flestes bevidsthed, som en original og eventyrlig artist. I dag er hun aktuel med sit fjerde album, der bærer titlen Myopia. På albummet viser hun endnu engang, at hun mestre at skabe et univers af eftertænksomhed, melankoli og fantasi. Den skandinaviske lyd på pladen er på en og samme tid fin og let samt dyster og kraftfuld. Udgivelsen er en fortsættelse i udforskningen af det harmonerende og unikke spændingsfelt mellem genrene klassisk, pop, jazz og elektronisk, der alt sammen bliver bundet sammen af hendes elegante vokal. Agnes Obel siger selv om albummets tematikker:

For mig handler Myopia om tillid og tvivl. Kan du stole på dig selv eller ikke? Kan du stole på din egen dømmekraft? Kan du stole på, at du vil gøre det rigtige? Kan du stole på dine egne instinker og hvad du føler? Eller er dine følelser helt forskruet?

Dette vil der være mulighed for at opleve live på hendes kommende Europaturné der strækker sig over 60 koncerter, hvor Agnes Obel spiller to koncerter i København (KB hallen) den 26. & 27. februar.

bby ivy- Grizzly (EP)

Den norske urban-pop singer songwriter, bby ivy, udkom i dag med sin attitudespækkede EP Grizzly. Som en ægte rebel med neongrønne cornrows og en hip hoppet Billie Eilish vibe besætter hun med hendes trap-pop et uudforsket område i musiklandskabet. EP’en er blevet til i samarbejde med producer og sangskriver Jaylien, der tidligere har arbejdet sammen med store artister som blandt andre Akon, will.i.am, Britney Spears, Ty Dolla Sign, T-Pain og Snoop Dogg, og er vant til at producere hårdtslående hits. Singlen “Sweet Like Honey ” fra EP-udgivelsen har også hitpotentiale. På tracket, der handler om at klare den på egen hånd i en mandsdomineret musikindustri i LA, sætter hun folk på plads og sig selv i respekt. Det er opløftende med en kunstner, der ikke er bange for at sige sin mening, kæmpe for sine værdier og sin moral. bby ivy forlanger at blive lyttet til og med “tell your mommy you can suck my dick”- attituden er det nok ikke det sidste vi hører fra den fremadstormede nordkvinde – heldigvis!

Grimes – Miss Anthropocene

I dag udkom det femte album fra canadiske Grimes. Albummet Miss Anthropocene er et konceptalbum og er en helt unik udgivelse, der har scoret 4.5 ud af 5 i Band of Tomorrows anmeldelse af albummet. Udgivelsen indeholder en blanding af nogle meget poppede produktioner og det ekstremt eksperimenterende som ligger udenfor specifikke genrebestemmelser, som kun Grimes kan gøre det. Mørket og dystopien hviler tungt over albummet, hvor det gennemgående tema er menneskets forhold til naturen – nærmere mennesket udslettelse af den menneskefjendske klimaforandringsgudinde. Denne fortælling bliver samlet smukt op at Grimes englevokal og på denne udgivelse formår den dygtige kunstner, at skabe et gennemført fantasifuldt og unikt univers.

King KruleMan Alive!

Til stor begejstring udkom i dag King Krules album Man Alive!. Dette er det fjerde album fra den Londonbaseret musiker, og er en opfølgning som er meget i tråd med det forrige The OOZ. Udgivelsen er en kompleks, sammensat og progressiv oplevelse, med musikalske referencer der stikker i mange retninger. I vores anmeldelse af albummet beskrives lyden, der gør de triste tekster selskab, på følgende måde:

På Man Alive! veksler han mellem et vredt og frustreret udtryk med inspiration fra punkmusikken, hvor han selv og saxofonen skriger afsted. Men på den anden side formidler King Krule også noget utrolig følsomt og skrøbeligt med udvidede akkorder, lydflader og selvfølgelig sin vokal, hvor man kan høre udmattelsen på alle hans udåndinger.

Taralillah – Radar of My Heart (EP)

Nogen gange må noget nedbrydes for at skabe plads til nyt liv. Dette var tilfældet da en skrottet 80’er campingvogn måtte se sig slået af Taralillahs hammer, der med teapeautiske og afreagererende slag skilte dens indre fra hinanden. Vognen måtte overgive sit inventar til fordel for musikudstyr og instrumenter, og blev derved den nærende livmoder til at gro Taralillahs ep Radar of My Heart der fødes i dag. Udgivelsen består af fem sange der er en stærk elektronisk blanding af dance-pop, EDM og techno med en association til 90’er house. Alle sangene er produceret af Taralillah selv og formidler personlige budskaber der tidssvarende relaterer sig til moderne feminisme. Taralillah behersker en ekspressiv æstetik både i hendes visuelle udtryk og lyriske tekstunivers. Et explicit tekstunivers der sammen med instrumenteringen forvrænger de normative opfattelser af skønhed med emner ligefra fra sexlegetøj, afhængighed af plastikoperationer og bekræftigelse fra andre, kontrolerende kærlighed og kvindelig dominans. Disse budskaber tilsættes kraftfulde og forstærkende produktioner, hvor man mærker vrede og aggresivitet. EP’en indeholder også det mere blide falset nummer “Quit the game”, som er mere romantisk og poppet. Denne kombination mellem det blide og det magtfulde, viser en helstøbt artist, der trænger igennem til ens indre, og hungre efter indlevelse i det fabelagtigt feministisk univers.

Gå heller ikke glip af:

AISHA – Blå noder
COIN – Dreamland
Holm Beck – Brudstykker
HVAAL – The Wicked Blossom    
Hymns from Nineveh – Sindets Asyl
Kvelertak – Splid
Pictish Trail – Thumb World
Pish – School’s Out

Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com