fbpx

10 hurtige til… ELBA

Foto: Zuhal Kocan

I dag udkommer danske ELBA med sin debut-EP ‘Remember Me’ og vi har glædet os enormt meget!

Det spirrende stjerneskud ELBA har allerede med meget få udgivelser bevist, at hun er en af dem man skal holde godt øje med på den danske musikscene. Hun laver energisk pop, og har en fantastisk egenartet stemme, som giver hendes numre den hit-lyd de fortjener. Vi har stillet ELBA 10 hurtige spørgsmål, så vi kunne lære hende og den kommende EP Remember Me bedre at kende.

1. Min musik er…

– Højenergisk, storladen og kraftfuld.

2. Jeg begyndte at lave musik, fordi…

– Jeg mødte mit band og jeg havde et brændende ønske om mit helt eget space og talerør, som jeg kunne udtrykke mig gennem. 

3. Jeg finder inspiration i…

– At se andre spille koncert og udtrykke sig gennem musikken. En af mine helt store helte lige nu er britiske NAO, som brager derud af, når hun spiller live. Hun besidder en kæmpe energi, hvilket jeg virkelig bliver enormt rørt af. Dén slags kunstnere ser jeg enormt meget op til, og efterstræber at blive ligesådan, selvfølgelig eksekveret på min helt egen måde. 

4. Det sejeste sted, jeg kunne forestille mig at spille, er…

– Orange Scene. (… #ELBA2022) 

5. Min yndlingsartist lige nu er… 

– NAO. Jeg synes virkelig at vi har med en artist at gøre, hvor alt efter min mening, går op i en højere enhed. Som tidligere nævnt; kæmpe energi og virkelig velproduceret wobbly soul. 

6. Det vigtigste for mig, når jeg laver musik, er… 

– At folk skal kunne mærke energien. At folk kan mærke min tilstedeværelse i musikken. At folk bliver revet med ind i en situation eller et univers, som udfordrer både øret og øjet. 

7. Sangen, jeg har arbejdet mest med på Remember Me, er…

– Dirty Footprints helt klart. Min rigtig gode ven og producer Jeppe og jeg havde ret svært ved at arbejde os ind på sangen. Den tog nærmest et år, at få færdiggjort helt, og måtte tages i etaper. Jeg er dog ufattelig glad for resultatet. 

8. Om Remember Me ville folk blive overrasket over, at vide… 

– At sangene har været en måde, hvorpå jeg kan bruge mit enorme temperament på en forholdsvis konstruktiv måde. 
Mit højeste ønske er, at folk kan mærke min enorme kærlighed til de sange jeg har skrevet, og de mennesker jeg har skrevet den sammen med, også selvom nogle af emnerne er tunge og dystre. Det er netop det paradoks jeg har valgt at dykke ned i ved EP’en – at få mine sange til at komme ud med et klart, til tider lettere vredt/dystert budskab, men i en indpakning og en fremtoning, som stadigvæk har en enorm glæde og energi. 

9. Når man lytter til min EP skal man…

– Helst stå med en gin & tonic i hånden, og høre det live ude på spillestederne i forbindelse med vores kommende Dannmarkstour. 

10. Hvis jeg kun måtte vælge én sang fra EP’en, som folk skulle lytte til, skulle det være… fordi… 

– Jeg synes jo selvfølgelig at folk skal lytte til alle sangene, fordi de er så pisse gode.

Lyt til “Dirty Footprints fra ELBAs EP herunder:

Tags:
,
Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com