fbpx

10 hurtige til… Mighty Oaks

Foto: Bella Lieberberg

På fredag den 6. marts spiller Mighty Oaks koncert i København i Lille Vega. Selv forventer bandet at koncerten bliver en autentisk følelsesmæssig rejse.

Den multinationale indie-folk trio Mighty Oaks gæster snart København. Deres seneste album All Things Go var for et par uger siden på vores liste over ugens vigtigste albumudgivelser, og det bliver spændende at se, hvordan det udmærkede album fungerer live. De har netop været på turne med The Lumineers og i anledningen af Might Oaks’ snarlige headliner koncert, har vi stillet de tre gutter 10 hurtige spørgsmål, så vi kan lære dem lidt bedre at kende. 

1. Vores musik er…

– Tidsløs, det er klassisk singer-songwriter og moderne pop, folk og rock på samme tid.

2. Vi begyndte at lave musik fordi…

– Vi elsker at gøre det! Det var noget vi alle gjorde i vores fritid, efter arbejde og som besatte vores weekender. Ians mor døde da han var 25, og det tvang ham til at reevaluere hvad han brugte sin tid på. Og konklusionen var, at musik var det der gjorde ham gladest, og det var den gnist, der fik tændt bålet. 

3. Vi finder inspiration i…

– Naturen, venner, familie, liv, død, frygt, at rejse, kærlighed. For de fleste mennesker er livet hårdt at finde ud af. Vi går ikke uden om melankolien og dens spænding. Vi kanaliserer alt vi oplever.

4. Den bedste koncert, vi nogensinde har været til…

– Det er forskelligt for os. Ian så Bon Iver i en lille klub i Hamburg i 2008, hvilket virkelig inspirerede ham, fordi man kunne mærke kunstneres energi i øjeblikket, speaderen i bund, fuld fart fremad mod noget større, noget nyt. 

5. Det vildeste sted vi kunne forestille os at spille er…

– Red Rocks eller The Gorge i Washington, eller Gloastonburys store scene, fordi vi har set nogle ikoniske bands optræde der. Vi voksede op omkring disse historierige venues, og ved hvordan det ser ud fra en fans perspektiv. Det ville være magisk. 

6. Hvis ikke vi var musikere, ville vi være…

– Vi prøver at lade være med at tænke på det. Musikindustrien er vægelsindet. Hvis du planlægger en plan B, er der større sandsynlighed for at man dropper det, når tiderne bliver hårde. Ian studerede international politik og Claudio er en computerprogrammør.

7. Vores yndlingsartist lige nu er…

– Vi har været på turne med The Lumineers, og de har virkelig gjort indtryk på os, som mennesker og meget succesfulde musikere. Så ydmyge, så talentfulde. Sam Fender er også rimelig fed lige pt. 

8. Det vigtigste for os, når vi laver musik, er…

– At vi kan lytte til det og sige ”vi vil være stolte af det her i fremtiden”. Det er nemt at blive fanget af hurtige succeser og jagte det næste nemme hit lige nu. Vi prøver at lade være med at tænke på den måde, og lave musik der er meningsfyldt for os.

9. Når folk lytter til vores musik, skal de…

– Tage på en rejse, enten bogstavelig talt eller i deres sind. Vores musik burde få jer til at reflektere over jeres liv. 

10. Vores kommende koncert i Lille Vega bliver

– Autentisk. Vi elsker at spille live og vi elsker at interagere med publikum. Vores liveshows er en følelsesmæssig og lydmæssig rejse, rigt i opture og nedture, melankoli og opstemthed. 

Varm op til koncerten med liveudgaven af hittet “Forget Tomorrow” fra deres seneste album her:

Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com