fbpx

10 hurtige til… Peg Parnevik

Foto: Philippa Parnevik

I forrige uge udkom svensk-amerikanske Peg Parnevik med sin nyeste single “Bad Bitch”. Vi har bedt artisten om at færdiggøre 10 sætninger at at lære hende og den nye single lidt bedre at kende.

Peg Parnevik er godt på vej mod stjernerne. Allerede med sin debutsingle “Ain’t No Saint” fra 2016 hev hun en svensk Grammy-nominering hjem, en hulens masse streams og var på en stor svensk turné. Og Peg Parnevik har faktisk i længere tid været et kendt navn og nærmest national-eje for de fleste i Sverige efter sin medvirken i et realityprogram om hende og familien. Men hvor hendes far kom i mediernes søgelys i forbindelse med sin karriere som professionel golfspiller, tyede Peg Parnevik til musikken. Det har vi taget en lille snak med hende om.

1. Min musik er…

– En mix af pop, girl power hymner og måske en lille smule country/rock? I bund og grund for alle, der gerne vil føle sig stærke, fulde af selvtillid og ekstra. Haha.

2. Jeg begyndte at lave musik, fordi…

– Jeg elsker at skrive! Jeg studerede kreativ skrivning på college og droppede så ud for at lave musik. Så musik for mig handler om at vække en historie til live. Jeg skriver næsten altid et koncept og ord før melodier.

3. Jeg finder inspiration i…

– Livet, kvinder jeg ser op til, kærlighedens op- og nedture, kampen ved at være en ligefrem kvinde i dagens samfund.

4. Den bedste koncert jeg nogensinde har været til… fordi…

– Mayday Parade – fordi de har været mit favorit band siden jeg var 13 år gammel. Jeg tror ikke, jeg nogensinde har skreget mit hjerte ud så meget. Det var bare hele oplevelsen af at være i en lille klub, svedig, med en masse mennesker som også har grædt til samme sange.

5. Det sejeste sted, jeg kunne forestille mig at spille, er… fordi…

– Madison Square Garden eller House of Blues Orlando. Madison Square Garden fordi det er ikonisk og sådan en markering af at have ‘klaret det’. Men House of Blues Orlando, fordi det var der jeg så mine favorit bands, mens jeg voksede op, så at spille der, ville bare være fantastisk og så nostalgisk.

6. Hvis jeg ikke spillede musik, ville jeg nok…

– Være novelleforfatter eller journalist.

7. Min yndlingsartist lige nu er… 

– Halsey. Hun er essensen af ordet badass. Og live er hun bare sådan en følelsesmæssig rutsjebane.

8. Det vigtigste for mig, når jeg laver musik, er… 

– At forblive tro mod mig selv og at skabe på mine egne betingelser.

9. Når man lytter til min musik skal man…

– Danse, synge, grine og have sex (haha). Mest bare føle at man kan gøre alting, at ingen kan fucking stoppe én.

10. Folk vil blive overrasket over at vide dette om min nye sang…

– At “the one and only” Kesha er en af sangskriverne!

Lyt til bad bitch Peg Parneviks rammende single “Bad Bitch” herunder:

Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com