fbpx

Alexander Woods udgiver kirkelig soul-pop i det brune værtshus’ univers af melankoli og eftertænksomhed

Foto: Marie Mørk

I dag landede den sjælfulde pop-ballade “Older”, der beskriver følelsen af hele tiden at jage efter et bedre liv, med risiko for at blive ældre og kigge tilbage og indse alt det gode, der i forvejen var. 

Ældre betyder ikke altid klogere, og nogen gange ved man ikke, hvad man har, til det er væk. Dette budskab har Alexander Woods svøbt ind i en følsom indpakning af groovy keys, melodisk saxofon og behagelig akustisk guitar. Nummeret “Older” sporer sig med sin organiske lyd ind på en moderne soul stil, hvor enkeltheden er det stærke virkemiddel, men hvor der på samme tid er bevaret oldschool integritet. Dette skyldes blandt andet det underliggende gospelkor, der stemmer i med kunstnerens budskab, hvilket løfter nummeret til saglige højder. Om inspirationen til nummeret fortæller Alexander Woods:

I en tid, hvor alt og alle er et par simple klik væk, er det intet under, at der står skrevet ‘bound for failure’ henover de fleste partnerskaber. Når vi konstant bliver påmindet om, at græsset kunne være grønnere et andet sted, krakelerer fundamentet i vores samliv, og vi tolker kedsomhed og hverdag som tegn på at hive teltpælene op og søge videre, i en jagt på en tåget opfattelse af fuldkommenhed.

Alexander Woods taler af egen erfaring, og sangen beskriver en situation, som musikeren selv var havnet ud i. Kunstnerens søgen efter ærligheden og genkendelsen i både teksten og musikken kommer tydeligt til udtryk på nummeret. Tag selv et lyt her:

Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com