fbpx

Cousin imponerer med et mørkt, uptempo popnummer, der opfordrer til eftertænksomhed

Foto: Andreas Bøcher

Det nye nummer fra den danske pop-gruppe Cousin er andet udspil fra deres kommende i EP, der udkommer i starten af april.

Det er ikke mere end en måneds tid siden, at det danske pop-håb Cousin debuterede med sangen “Heart Dreams”, som bestemt slog benene væk under os. Sangen var en mørk, men poetisk affære der på mange måder sagde meget om bandet og deres lyd. Nu er Cousin klar med andet udspil, nemlig sangen “Spare”, til det kommende album. Lige som første single, emmer den af stærke følelser og sangen handler om de omkostninger som sociale medier kan have. Selv fortæller forsanger Mikkel Werling:

– Når man går tilbage i tiden, tror jeg mange vil nikke genkendende til, at man ikke engang kan huske de dumme ting man skrev eller gjorde dengang. Selv når man er blevet ældre og forhåbentligt meget klogere, så glemmer internettet aldrig. ‘Spare’ er herigennem et spørgsmål om ansvar. Skal vi undskylde for, at vi ikke vidste bedre? Skal vi stå til ansvar for noget, vi ikke engang kan huske? Kan vi blive tilgivet for, hvad vi har sagt?

Sangen understøttes af støvede synthesizere, tung sub-bas, distortet guitar, og en øm og inderlig falsetvokal, leveret af Mikkel Werling. Der er ingen tvivl om, at Cousin bevæger sig i et seriøst, dybt og modent univers, der opfordrer lytteren til at være eftertænksom. Bassist Jakob Stougaard Wang fortæller om deres process:

– Sangen har været igennem rigtig mange forskellige musikalske universer; vi har prøvet at spille den med et mere langsomt og slæbende beat, og den eneste gang, vi har performet sangen live, var i et totalt stripped setup med kun synthflader, klaver og vokal. Så vi føler virkelig, at den har fået tid til at blive den bedste version af sig selv.

Den danske gruppe har haft god vind med på vejen, og har blandt andet spillet på LiveCamp på Smukfest 2017, Uhørt Festival 2018, og de har varmet op for navne som Barselona, Aksglæde og TÅRN.
Derfor er vi også utroligt spændte på at høre Cousins EP Your Models Are To Blame For Your Love, der udkommer den 3. april.

Lyt til den nye sang “Spare” af Cousin lige her:

Tags:
Arense Elvira Riis Warny
Arensewarny@bandsoftomorrow.com