fbpx

Debutanten Åbent Forhold krænger sit hjerte ud på autotuneballade

Foto: PR

Morten Winther Nielsen har flere anerkendte projekter bag sig, og nu er han igen klar med ny musik – denne gang under navnet Åbent Forhold.

Da vi i efteråret tog en snak med den talenfulde musiker Morten Winther Nielsen, var det med udgangspunk i debutalbummet Caress, som blev udgivet under kunstnernavnet Sunx. Men som Jada-samarbejdspartneren kunne fortælle, havde han lige lavet sit eget pladeselskab med navnet Åbent Forhold.

– Nu, når jeg skal udgive min plade, har jeg jo også lavet mit eget pladeselskab, der hedder ‘Åbent Forhold’. Nu må vi se, hvis jeg synes det sjovt, om jeg også vil udgive noget andet. Men ja det hedder også Åbent Forhold, fordi det er meget åbent, hvad det kan være. 

Og det er netop under dette navn, at han nu udgiver sin dansksprogede debutsingle “Snart springer syrenerne ud”. Selvom det nu er med nye rim på modersmålet, er det med samme ærlige og nærværende udtryk, som vi tidligere har hørt musikeren. Balladen klinger, ligesom lyrikkens tema, mod lysere tider, og de beroligende guitar-strenge udfolder sig undervejs til et opløftende virvar af varme, rumklangsmættede-toner. Den mere kolde produktionsteknik i den autotunede vokal giver den modsætning Åbent Forhold selv synger om i sangen; at være uudholdelig forelsket og frygte at dette ikke er gengældt – som han smukt udtrykker med ordene:

Jeg står mellem havet og februar sol // Jeg ved ikke, hvordan du har det // Men jeg har ikke haft det sådan med nogen

Se den tilhørende musikvideo til debutsinglen fra det nye projekt Åbent Forhold her:

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com