fbpx

Det garvede band The William Blakes har udgivet en funky single om løgnagtige politikere

Foto: Alfred og Michael Chea

Den danske kvartet The William Blakes har skrevet en politik-basker, der skal huske os på politikernes spaltede tunger.

The William Blakes (efter den engelske digter) er en dansk rockgruppe bestående af Kristian Leth, Bo Rande, Fridolin Nordsø og Frederik Nordsø, som udgav deres debutplade i 2008. Efter den udgivelse var de virkelig arbejdsomme, og producerede næsten en plade om året indtil 2014, hvor vi måtte vente hele fem år på den næste. Her i 2019 udkom så deres plade 1991, og efter det blev de endnu engang så inspirerede, at de er på vej ud med endnu et album – Europa som udkommer den 15. maj i år. I dag udkommer deres første single ”Lies” fra det kommende album. Kristian Leth fortæller om nummeret:

– “Lies” er super-paranoid. I den taler vi om, at vi kan redde verden, hvis vi husker at politikerne lyver, lyver, lyver. Dets musikalske udtryk er eksplosivt, og farverigt. Tekstuniverset er præget af en tid med Brexit og europæisk sjælesøgning. 

“Lies” er en funky udgave af en protestsang. Den forvrængede stemme og tunge bas i verset er en god kontrast til det lyse korrangement i omkvædet. Det er svært ikke at nikke med – både i forhold til teksten, men også musikken. Det bliver spændende om resten af Europa byder på flere politiske analyser.

Lyt til “Lies” lige her:

Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com