fbpx

Emilie Nicolas byder op til tropisk dans i melankoliens måneskær på ny single

Foto: Rumi Baumann

 I april udkommer det norske talent’s tredje studiealbum “Let her breathe”. Kunstneren har i dag sluppet singlen “Who’s Gonna Love You” forud for pladen og dermed givet os en livlig smagsprøve.

Der er sket meget med den talentfulde musiker Emilie Nicolas, siden vi tilbage i 2019 havde hende med i 19 norske navne du skal holde øje med. Dengang var hun aktuel med hittet “Feel me”, der i 2018 var nomineret i kategorien “Årets sang” til P3 Gull i hjemlandet. Siden da har hun fået etableret sig som en vigtig del af den skandinaviske elektroniske-popscene. Nu er kunstneren aktuel med sit tredje studiealbum Let her breathe. På det kommende album kan vi forvente både at blive budt op til dans og taget med ud på fredfyldte ødemarker. Et album der både vil kigge indad på det personlige plan, men også vende opmærksomheden ud mod resten af verdenen og dens udfordringer.

Disse intentioner har vi fået første bevis på, med singlen der udkom i dag. Nummeret er enkelt og rytmisk. Musikerens smukke harmonier er klangfulde, inderlige og ærlige. Atmosfæren omkring sangen afføder en ide om Emilie Nicolas som den skandinaviske udgave af Rosalia, der får tankerne til at flyve sydpå til varmere himmelstrøg og rytmer. Nummeret indeholder en dyb varme med sprækker af melankoli og eftertænksomhed. En vekselvirkning mellem varmt og koldt, lettelse og sorg.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi venter i spænding på en koncert med Emilie Nicolas på dansk grund, men indtil da tyder det på, at der er massere at se frem til på det kommende album. 

Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com