fbpx

FORPREMIERE: Drøm dig væk fra et lukket Danmark, og tag med Mandalai Lamas til 60’erne

Foto: Marita Sørli

Det norske band Mandalai Lamas slipper imorgen deres psykedeliske rock-nummer “Supro Baby”, men vi har heldigvis fået lov til at afholde en eksklusiv forpremiere på både singlen og musikvideoen.

Det kan godt være, at Danmark er lukket ned, men “the show must go on”, som Freddie Mercury så smukt sang, så vi bringer dig selvfølgelig stadig ny og spændende musik til dig. I dag kan vi præsentere det norske band Mandalai Lamas, der slipper deres nye single “Supro Baby” i morgen. Det seks mand stærke band dyrker den psykedeliske rocks storhedstid – nemlig 60’erne, og det høres bestemt på det ørehængende nummer. Der er dog også en fed 80’er/90’er-lyd over bandet, der bringer associationer til 60’er-revival-bølgen med bands som Oasis og The Verve.

“Supro Baby” er et hårdtslående nummer med mange genkendelige elementer, der får fødderne til at trippe i takt til trommerne. Om nummeret fortæller bandet selv:

– “Supro Baby” er en sang om at spejde håbløst efter kærlighed i byen, og ens drømmedame, der viser sig at have en kedelig kæreste. Med et groovy beat og fed Beatles-bassing er dette sangen, du aldrig kommer til at få ud af hovedet.

Mandalai Lamas komplimenterer deres autentiske lyd med brug af båndoptager og vintage instrumenter, og går altså ikke på kompromis med kvaliteten. Autenciteten forstærkes også kun af, at et nummer aldrig forlader bandets kyndige hænder for at blive finpudset. Tekst, indspilning, mix og masterering er alt sammen gennemført af bandmedlemmerne, og musikken er altså helt deres egen, hvilket får dem til at skille sig ud fra mange andre kunstnere i branchen nu. “Supro Baby” er den første single fra bandets kommende album, Out of Time. Mandalai Lamas fortæller om indspilningsprocessen:

– Vi indspillede grundkompositionen af ‘Out of Time’ på en kasettebåndsoptager, og lavede overdubs digitalt efterfølgende. (…) Vi valgte at indspille med færre spor end det sidste album, men vi skruede til gengæld væsentligt højere op for alt, for at gøre det mere “in your face” og meget mere rocket.

I den underholdende musikvideo ser vi bandet holde et brag af en fest i en lejlighed, hvor de spiller løs på deres instrumenter, i hvad der ser ud til at være en lettere beruset tilstand. Vi glæder os til at høre resten af det lovende album. Få et smugkig på musikvideoen her, inden den og singlen udkommer imorgen:

Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com