fbpx

FORPREMIERE: Peaceful James udgiver en hyldestsang med rørende video til sin afdøde søster Hanifa

Foto: Simon Skipper

Den uganisk-danske rapper Peaceful James er i morgen ude med en ny rørende single samt musikvideo, der er en hyldest til hans afdøde søster Hanifa. Vi har sørget for en forpremiere på det smukke nummer.

Det blev en hård start på året 2018 for rapper og tekstforfatter Haruna James Wasajja. Både et forlist forhold og søsteren Hanifas dødsfald tog hårdt på Haruna, der går under navnet Peaceful James i musikverden. Dog lykkedes det for den stærke rapper at vende disse tragiske oplevelser til ny musikalsk inspiration, og det er resulteret i en EP, L.O.V.E., der udkommer den 17. april.

Det første udspil fra EP’en bliver singlen “Hanifa”, der er dedikeret til Peaceful James’ afdøde søster. Med singlen følger en rørende video, der består af en samling hjemmevideoer af søsteren Hanifa. Om sangen udtaler Peaceful James selv:

– Nummeret handler om min søster der døde for 2 år siden i en alder af bare 34. Det var et dødsfald der kom som et chock, men var, når alt kommer til alt, ikke særlig uventet. Efter efter et liv med depression, misbrug, og psykisk lidelse gav hun simpelthen op. Jeg er stadig i tvivl, om det var hende eller hendes krop. Men uanset hvad, var det noget der konstant lå og rodede i mit hoved. Så jeg har bare prøvet at skrive et samsurium af alle de følelser, tanker, konklusioner, analyser, tolkninger og overvejelser der kom, i forbindelse med hendes død.

Vokalen er blød og behagelig, og understøttes af et lækkert og simpelt lo-fi beat, der gør god plads til den stærke lyrik som Peaceful James ubesværet leverer.

De sidste to år har Peaceful James brugt i studiet, på at skrive og indspille sange, men den ugandisk-danske rapper er allerede en erfaren spiller på den danske musikscene. Han har blandt andet været en af de 24 udvalgte deltagere i Karierrekanonen, vundet en UMA, arbejdet sammen med MØ og Kongsted, samt spillet live på et utal af spillesteder og festivaler rundt omkring i landet. Det bliver spændende at se, hvad resten af L.O.V.E. kommer til at lyde af.

Smuglyt “Hanifa” lige her, og se den rørende musikvideo:

Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com