fbpx

Så skete det – SPOT Festival 2020 er aflyst

Foto: ELBA på SPOT 2019 // Kim Matthai Leland

Vi har været bekymrede længe, men har håbet på det bedste. I dag kom dødsstødet og SPOT har meldt ud at årets festival bliver aflyst på grund af covid-19-pandamien, bedre kendt som Coronakrisen.

Først blev Glastonbury aflyst, og nu branchefestivalen SPOT som skulle have løbet af stablen 30. april til 3. maj i Arhus. Arrangørerne har i dag udmeldt, at grundet uvisheden om landets situation, og forsvarligheden i at afholde et så stort arrangement i forhold til smitte, at de nu har valgt at aflyse årets festival.

I pressemeddelelsen fortæller de også, hvorledes flere udlandske agenter, pressefolk med flere har meldt afbud, hvilket har gjort det svært, at få årets puslespil til at gå op, og har derfor også været en katalysator for aflysningen.

Men SPOT forsvinder ikke helt for i år. I løbet af sommeren og efteråret håber de på, at kunne gennemføre nogle af de planlagte showcases og branche-aktiviteter. Bestyrelsesformand, Poul Martin Bonde udtaler:

– Det er super ærgerligt, at vi på denne måde må opgive at afholde SPOT Festival i 2020. Men vi vender stærkt tilbage i 2021 – og ved at lave nogle markante arrangementer i løbet af sommeren og efteråret, behøver SPOTs aftryk på det danske musikmiljø ikke at savnes helt i år. Herfra skal lyde en stor tak til alle de publikummer, der allerede havde købt billet, til alle de musikere og branchefolk der havde meldt deres ankomst, til vores dygtige stab der har knoklet for at blive klar til åbningen, og til alle vores frivillige der endnu engang var parate til at skabe den helt særlige festival der er SPOT.

Hvis man har købt billet, er der flere muligheder for både refundering og ombytning. Herfra er der ikke andet end at sige end, at vi ses til sommer, og til SPOT 2021.

Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com