fbpx

Spritny sjov single fra skæve Squid

Foto: Machine Operated

Det Roskilde Festival aktuelle post-punk band Squid fra England er netop nu ude med den nye single “Sludge”.

Uden at miste deres specielle sans for at eksperimentere, og deres legesyge sind, har den spændende kvintet Squid fra Brighton åbnet deres lyd op på deres nye single “Sludge” der udkom i dag. Selvom sangen er stærkt guitarbaseret, kan bandets lyd ikke karakteriseret helt så ensidigt. Nummeret består nemlig af alt fra eksperimenterende samples og guitarriffs til percussion, sirenelyde og en groovy basrundgang, alt sammen tilsat tematikker med forsangerens spoken word vokal. En vokal der her viser sig fra en insisterende og næsten manisk side. Til forskel fra bandets tidligere sange, vender denne udgivelse blikket indad mod bandet selv, rent tematisk. Dette er gjort med deres skæve humor, som gør at nummeret aldrig bliver tørt. Sangen når sit klimaks ved afslutningen, der ender i en eksplosion af voldsomme trommer og tråd.  

Ovenpå et succesfuldt år 2019 er bandet klar til at indtage sommerens festivaler, og deres koncertplan er propfuld. Heldigvis bliver der tid til at give Roskilde Festival et visit, så vi kan flippe helt ud til “Sludge” og opleve det vanvittige og uforudsigelige band live.

Det bliver spændende at følge Squid’s energiske og rastløse udvikling, der sandsynligvis vil tage dem i alle mulige retninger, dog stadig bundet sammen af bandets helt egne røde tråd af spraglet umiddelbarhed. 

Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com