fbpx

Tag med Alpas Ave på en stormfuld rejse mod sindets mørke dyb

Foto: Jeppe Tyche Vinum

I fredags udgav den danske elektroniske duo Alpas Ave deres første single. Med den inviterer de os ind i et indre kaos, og undersøger de følelsesmæssige modsætninger der kan ligge i os alle.

Duoen Alpas Ave består af Marianne Ernst Dam og Martin Pilgaard Grishauge. Den overdådige single “Black Mirror” er kunstnernes første single, der skal medvirke på deres kommede EP, som forventes at udkomme i løbet af året. Dette udspil er et alternativt og dramatisk elektronisk popnummer, hvor der er kælet for detaljerne, som gør hele produktionen stærk. Trackket prydes af en skrøbelig teatralsk vokal, der giver kuldegysninger af lige dele sindsro og frygt. Og netop modsætninger beskæftiger musikeren sig meget med. Selv siger Marianne om sangen:

Det er en sang, der er mættet af tvetydigheder og modsætninger – magt og afmagt, kynisme og smerte, virkelighed og forestilling. Black Mirror er et blik på en verden, man ikke passer ind i, og en spejling af en mørk indre rejse mod at kunne mærke sig selv igen, når man totalt har mistet fodfæste.

Modsætningerne og den kraftige symbolik ses også i betydningen af duoens kunstnernavn. Alpas er et philipinske ord, der betyder “at sætte sig selv fri”, hvor det danske ord Ave har den modsatte betydning, nemlig “at holde sig selv nede”. Denne symbolik og sammenkoblingen af to modsætninger ses også i den æstetiske musikvideo der er produceret til singlen. Du kan se videoen og tage med på rejsen her – hvis du tør.

Tags:
Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com