fbpx

Thao & The Get Down Stay Down er klar med første single I fire år, der kredser om personlige emner

Foto: Shane McCauley

Det indie-poppede band fra USA annoncerer nu et nyt album, der kommer ud til maj, og i den forbindelse udgav de i tirsdags en ny single.

Det San Francisco-bosatte band Thao & The Get Down Stay Down debuterede helt tilbage i 2009 med EP’en Holy Roller, og har siden da udgivet en håndfuld albums. Der er gået fire år, siden sidste gang vi hørte fra indie-bandet, da de udgav albummet A Man Alive.

Men nu kan de løfte sløret for en splinterny sang “Temple”, der har samme navn som det kommende album. Den nye sang emmer af stærke guitarriffs og bærende trommer, men især forsanger og sangskriver Thao Nguyens vokal står i front. Sangen er en personlig affære, der har en poetisk tekst, og derfor er det også et stærkt udspil til det kommende album, da bandet fortæller, at det er det mest personlige til dato. Det er nemlig Thaos første album siden hun er sprunget ud, efter længe at have holdt sin queer-identitet hemmelig.
Selv fortæller hun:

Jeg har delt mig selv ind i mange dele. Jeg er både nervøs men jeg håber også på, at jeg ved at stå inde for mig selv, stadigvæk kan stå inde for mit forhold til min familie og min vietnamesiske samfundsarv, især hos de ældre. Jeg tror at den skam har gjort mit arbejde mere generelt, og jeg har altid gerne ville være mere specifik. Og det er det sangen handler om, at være mere specifik. Hvis du lytter til min musik, vil jeg være sikker på at du ved hvem du står over for.

Sangen bærer derfor på et utroligt stærkt budskab, og det kan man bestemt også mærke når man lytter til det.

Sammen med sangen er der også en tilhørende musikvideo, som du kan se lige her:

Musikvideoen er instrueret af Jonny Look med koreografi af Erin S. Murray.

Arense Elvira Riis Warny
Arensewarny@bandsoftomorrow.com