fbpx

Til fans af MØ: tre bud på dit nye musikalske crush

Foto: Bleach // Anne B. Matthiesen

I nutidens musikalske jungle kan vi som vanemennesker godt være tilbøjelig til at holde os til de acts, vi allerede kender og har været fan af længe. Men frygt ej! Vi har gjort din opdagelsesrejse lidt mere overskuelig og samlet tre bud på dit nye musikalske crush – om end det er et nostalgisk tilbageblik til barndommens helte, eller om du bare gerne vil høre dit favorit 10’er act i en ny opdateret udgave.

Der kan efterhånden ikke herske nogen tvivl om at – med det borgerlige navn Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen – er en de støre artister, vi har haft i Danmark meget længe. Hun har taget vores lille land med storm, men hun har så sandelig også vist sig som en stjerne på den internationale popscene. Med samarbejder som Diplo, Justin Bieber og andre store musiklegender på CV’et kan man vist roligt sige, at MØ er vores alle sammens pop-darling. Og det er selvfølgelig med god grund. Hun har nemlig siden sin debut formået at levere pop-musik, når det er allerbedst. Hendes musik er dansabel og kan sætte gang i enhver fest, og hun formår ligeledes at skrive følsomme tekster, der går lige i hjertet. Derfor har vi samlet en lille håndfuld artister, som vi håber på, vil falde i din smag, hvis du ligesom os, er helt pjattet med MØ.

SKAAR

Den norske artist SKAAR har efterhånden imponeret os mange gange. Blandt andet på sangen “Five Times”, som er et kraftfuldt udspil fra artisten, hvor hun skriger efter ligestilling og forandringer i samfundet. Denne netop powerfull-vibe giver os assosiationer til MØ, som ligeledes er en stemme i kampen for ligestilling. SKAARs lyd er dynamisk, og hendes tekster er velskrevet, melodierne sangbarer og vokalen fejlfri. Hendes musik er stemningsfuld og passer til ganske mange anledninger – og især sangene “24” og “Wicked Rhythm” er perfekt til en fredag aften med vennerne. SKAAR er altså helt klart værd at tjekke ud, hvis man er vild med MØs powerwoman-pop og dansable rytmer.

Bleach

Danske Bleach har blot udgivet to singler indtil videre – nemlig “Shady Mind” og “Pseudo Love”. Dog er de to udgivelser utroligt karakteristiske og viser hvilken helt særlige stil, gruppen kører. Der er kraft på produktionerne, der bæres af en sexet, energisk og elektronisk stil. De store følelser er i spil, og den stærke vokal bliver undervejs understøttet af en uimodståelig rumklang og tekster, der udviser et mystisk univers. På trods af de blot to udgivne singler er vi ret sikre på, at Bleachs lyd vil falde i din smag, hvis du er til stærke pop-produktioner. Der altså knald på farverne, og de legesyge lydbilleder giver i hvert fald os assosiationer til vores alle sammens MØ.

Frida Sundemo

Når man taler om gennemførte pop-produktioner, er det svært at komme uden om svenske Frida Sundemo, der så sent som i sidste uge udgav sin seneste single “Anything”. Hun fik sin debut helt tilbage i 2012 – blot et år før MØ – og det er tydeligt at høre, at deres lyd er opstået under samme tid. De melankolske tekster kombineret med det storslåede musikalske univers går som bekendt rigtig godt hånd i hånd, og det er netop dette, som Frida Sundemo gør så godt. Hendes lyse og luftige klang er det bærende element i musikken, og bliver understøttet af nysgerrige og farverige synthesizers, strygere, og lækre beats.

Flere artister du burde tjekke ud, hvis du er vild med MØ:

Sval – lyt her.
Katlah – lyt her.
King – lyt her.

Arense Elvira Riis Warny
Arensewarny@bandsoftomorrow.com