fbpx

Ugens Upcoming: Resa

Foto: Ronja Penzo

Denne uges upcoming er den norske artist Resa, der med sine fire udgivere singler, har slået benene væk under os.

Den norske sanger og sangskriver Theresa Frostad Eggesbø, som laver musik under navnet Resa, debuterede tilbage i maj 2018 med sangen “Sassy” og i 2019 udkom sangen “Borrowed Time”. Siden da har hun smidt et par sange på gaden, og senest udgav hun i midten af februar sin seneste single “You Need a Puppy”, en funk- og jazzinspirert popsang. Man kender nok hendes ansigt fra TV-serien Skam, hvor hun spillede Evens kæreste Sonja, men den norske artist har altså vist sig at være et multitalent, og hun har bestemt imponeret os. Hendes musik er ærlig, personlig og super catchy. I denne uge er hun vores Upcoming så vi kan lære hende og hendes musik lidt bedre at kende. Læs med herunder:

Hvem er Resa?

Resa er sangeren og sangskriveren i mig selv selv, der har fået sit eget navn, så jeg kan være mere kreativ med Resa som både er en version af mig selv og et projekt lidt adskilt fra mine andre projekter, som for eksempel skuespil. Resa er mit kælenavn fra da jeg var et lille skørt barn. 

Hvordan vil du beskrive din lyd?

Min sound er meget inspireret af jazz-sangerinder og sangere som Billie Holiday, Nina Simone og Chet Baker. Jeg er ikke sikker på, om man kan høre det, men jeg forelskede mig i den ærlige sårbarhed og sjælen i disse stemmer, og det er noget jeg selv føler rammer mig mere end noget andet, når jeg hører musik. Jeg tror derfor at min egen formidling er præget af dette, men i en moderne retning af indie, funk og pop. Jeg er også en sucker for drivende bas, blues melodier og et lidt sent beat. 

Hvordan startede du?

Jeg har altid, siden jeg kan huske, skrevet tekster, digte og melodier og har altid fundet lykken i at stå på scenen, om det var til musical-teater eller bare at synge. Men jeg har altid improviseret når det kommer til sangskrivning. Det eneste instrument jeg beherskede som lille var min sangstemme, og jeg havde ikke noget undervisning i musik. Jeg tror dog at kreativiteten virkelig bliver testet når man har begrænsninger, og jeg skrev derfor sange accapella, brugte tilfældige klaverakkorder jeg synes var fine, eller bare ved at spille to akkorder på guitar som jeg til sidst lærte mig selv. Jeg synes faktisk at nogle af de bedste sange jeg har skrevet, er dem jeg skrev på to akkorder. 

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

Når jeg skal skrive en sang er det som regel en følelse i mig som er opstået. Enten er det en idé til noget at skrive om fra tidligere erfaringer eller situationer, eller også er det en nuværende følelse som giver mig trang til at skrive. Hvis jeg skriver alene, spiller jeg en akkordrække på klaver eller guitar som giver mig en idé til en melodi. Derfra skriver jeg altid melodien først, men ofte med en en idé til hvad jeg ønsker at skrive, men andre gange helt uden en idé. Det afhænger meget af sted, stemning, vejr, vind, humør og tidspunkt på døgnet, om en tekst kommer let, eller om den kræver finpudsning over flere dage eller uger. 

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Jeg synes Lana Del Reys melodier topper alle, og jeg synes selv, at hendes musik, stemme og tekst minder meget om tidligere jazz-standard sangere, som igen også har været stor inspiration. Der er en noget romantisk over hende og en kvindelig kompleksitet i hendes udtryk, som jeg virkelig elsker. Jeg tror jeg vil udnævne hende til min største inspiration. Men der er også flere som for eksempel Amy Winehouse, Nirvana, Joy Crookes, Portishead, Vulfpeck, Celeste, Parcels, Rachel Chinouriri, London Grammer, Moses Sumney, og James Blake for at nævne nogle. 

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Lige fortiden har et øje på to London-based musikere: Rachel Chinouriri og Joy Crookes, som skriver utroligt gode tekster, og har en tilstedeværelse af meget jazz og soul i stemmen blandet med indie og pop. Jeg har også fået øjenene op for funk, og funk i elektropop og lytter derfor meget til Parcels og Vulfpeck. 

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

Nu er jeg i gang med at færdiggøre min debut EP!

Hvad er drømmen?

Drømmen er at kunne leve af musik. 

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så ?

Det er let at blive træt af sin egen musik efter at have arbejdet så meget med hver enkel sang, før den udgives, og det er meget i perioder når det handler om hvilken sang jeg bedst kan lide, men jeg tror at min nyeste sang “You Need A Puppy” er den jeg viber mest med for tiden, da jeg er i en periode af at føle mig godt tilpas med mig selv og ikke noget knust hjerte. 

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

Whisky Sour. Fordi den har elementer af traditionel sangskrivning inspireret af gamle jazz standard tekster, men også et syrligt kick af noget nyt og moderne, som jeg ikke helt kan sætte fingeren på, men som smager godt. 

Tags:
Arense Elvira Riis Warny
Arensewarny@bandsoftomorrow.com