Ugens vigtigste albumudgivelser // 13

Foto: Dua Lipa // PR

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. I denne uge er der i hvertfald lidt for en hver smag. Listen indeholder både R&B, dancepop, genrebrydende pop, post-punk og disko. Der er flere store navne og et par enkelte mindre, men fælles for alle så er det denne gang fuldlængde album, som passer perfekt til den kommende weekend. Vi er glade for at præsentere jer for ugens vigtigste albumudgivelser.

Childish Gambino – 3.15.20

En af ugens allerstørste overraskelser – og en velkommen en af slagsen – var da Donald Glover under kunstnernavnet Childish Gambino udgav sit album 3.15.20 alle steder i søndags. Egentlig udkom det første gang på hans hjemmeside den 15. marts (derfor titlen på albummet), men blev så taget ned kort tid efter. Med kæmpehits som “This is America” og “Redbone” har han taget verden med storm. Han sidste album udkom i 2016, så på mange måder lå det lidt i kortene, at der snart skulle komme et nyt, men alligevel føltes det som et lyn fra en klar himmel, da han uden varsel udgav 3.5.20. De fleste af numrene har navnet efter, hvor lang tid de begynder på albummet (hvis det var noget I undrede jer over). Hvis man keder sig ekstra meget i denne periode, er det et pokkers godt album, at lytte fra ende til anden, som et samlet værk, der både sætter gang i kroppen og gang på gang overrasker med flere vilde gæstestjerner. Han har tidligere nævnt, at hans fjerde album ville blive hans sidste som Childish Gambino, så måske er det en grund til, at nyde det lækre album en ekstra gang.

ClaraGrowing Up Sucks

Selvom der har været fart over felten og en masse succes, så har vinderen af DMA-prisen ‘Årets nye navn’ Clara i dag udgivet et album, hvor hun selv mener hun virkelig træder i karakter. Hvor det tidligere album August Eighteen var en lærerig oplevelse, er det med Growing Up Sucks der hvor hun har fundet sig selv i musikken. Albummet indeholder både de festlige farverige numre som vi kender dem bedst fra Clara, men der er også kommet mere dybde og indelighed frem, som gør det til et fantastisk alsidigt album. Vi havde høje forhåbninger til albummet, da vi hørte singlerne “Legend“, “Thank Me Later” og i særdeleshed “Nobodys Lover” sammen med Lord Siva, og vi glæder os til at drikke en(to) flaske(r) vin, og danse rundt i stuen i aften til resten af albummet.

Deeper – Auto-Pain

Og nu til noget ganske andet. Er man ikke helt til det poppede-R&B’ede, og er man en del mere frustreret over den nuværende situation, så kommer Deeper to-the-rescue. Med en god blanding af post-punk og pop-rock bliver Deeper forfriskende at høre på. De bliver aldrig rasende, men heller aldrig helt glade, men emmer på mange måder af en ligegyldighed – noget som mange måske kan relatere til disse dage. En forfærdelig historie om deres guitarists selvmord ligger og ulmer bag albummet, hvilket kommer til udtryk i sangenes tekster om mismod og hjælpeløshed. Hvis man er interesseret i en mere dybdegående gennemgang af albummet, kan man læse vores anmeldelse af pladen, hvor der også er gemt et lille råd i slutningen af artiklen, som vi i hvertfald vil følge.

Dua LipaFuture Nostalgia

Selvom 2020 allerede har været et begivenhedsrigt år på mange parametre, så har Dua Lipa alligevel formået at gøre det endnu mere specielt, ved i al simpelhed at få genoplive diskoen! Diskoen blev erklæret død i 1979, men alligevel har den britiske superstjerne formået med velproduceret pop-førstehjælp, at få liv i den ellers afdøde genre og gøre den stærkere end nogensinde. Med kæmpehittet “Don’t Start Now” var der høje forventninger til den sprøde kunstner, og her på redaktionen er vi stadig begejstrede. Et album der er fyldt med potentielle hits, som den seneste single “Break My Heart“, som nok skal løfte humøret i denne karantænetid. Vi er vilde med Future Nostalgia!

Little Dragon New Me, Same Us

Nok det mest erfarne navn vi har på dagens liste, er den svenske kvartet Little Dragon. New Me, Same Us bliver bandets sjette album, og det er spændende hvad de har kommet frem med – noget af det kan man læse i vores anmeldelse lige her. Det er tre år siden de sidst udgav et fuldt album, så ventetiden har også snart være lang, i forhold til at høre hvad de nu har fundet på af genre-bendende nyskabelser. Forsanger Yukimi Naganos vokal er lige så mørk og lækker som altid, og det er en fornøjelse at læne sig tilbage og nyde de velproducerede og velspillede numre. Som en meget kort B-side har Little Dragon teamet op med Kali Uchis på nummeret “Are You Feeling Sad?” som vi var imponerede over. Godt at der er så god tid til, at lytte til alt det fede musik, der er udkommet denne uge!

Gå heller ikke glip af:

Baby Did a Bad Thing – Baby Did a Bad Thing
Catholic Action – Celebrated By Strangers
Cherryhead – Praise (EP)
Dirty Projectors – Windows Open (EP)
Empara Mi – Suitcase Full Of Sins
Favor – Crush
Heiðrik – Illusions
Jeppe Kamper – Sover Du Også, Når Jeg Gør? (EP)
Jung – Blitz
Kaputu – Roots (EP)
Lord Siva – Lys
Margaret Glaspy – Devotion 
Neon Priest – 7 Sorrows
PARTYNEXTDOOR – PARTYMOBILE
Sorry – 925
Tettix Hexer – The Great Vague
Undertegnede – Før vi falder (EP) 

Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com