fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // uge 10

Foto: KOPS // Universal Music Group

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. I denne uge har vi samlet fem nye udgivelser, hvor der er lidt til enhver smag. Der sker meget på den den danske musikscene, der i øjeblikket nyder gavn af de lyriske tekstuniverser, der både er højtsvævende og helt nede på jorden. Derudover er et længe ventet debutalbum fra en verdenskendt popstjerne blevet udgivet, samt et moderne klassisk værk, der får en til at slippe bekymringerne og give sig hen til dagdrømmene. Vi er blevet inspireret, og forhåbentlig vil der også være noget for dig at hente blandt vores anbefalinger.

BishBusch – BishBusch

I dag udgav Søren Buschmann Friis sit debutalbum under kunstnernavnet BishBusch. Albummets ni numre er skrevet, produceret og indspillet af Søren selv. Med singlerne “Institution” og “Du ved, det eneste om dig, jeg ved”, der var blevet udgivet forud for pladen, var der lagt op til et rigtig stærkt udspil og et spændende element på den danske indiepopscene. Søren, der tidligere er kendt fra popduoen franske piger, leverer med denne plade guitarbaseret hverdagslyrik med en autotunet vokal, sat sammen i simple kompositioner, hvilket har en del ligheder med artister som f.eks. First Flush. Dog er BishBusch helt sin egen, og vi har her at gøre med et eksperimenterende album, der indeholder mange detaljer, man ikke får med ved et enkelt gennemlyt. Du kan læse vores anmeldelse af albummet her. 

KOPS – Artwork l/ll (EP)

KOPS er kendt for at producere dansable og ørehængende melodier, der får ens pophjerte til at smelte og banke lige det hurtigere. Musikerens unikke vokal og relaterbare tekster, der indeholder mange sproglige finurligheder, gør at KOPS er en kunstner af helt egen karakter. Dette beviser musikeren også på sin debut EP Artwork l/ll der udkom i dag. Ep’en indeholder fem numre, hvor to af dem allerede blev udgivet i efteråret, og har haft stor medvind. Med de nye numre viser KOPS både den side af ham, vi kender så godt, men viser også nye facetter af sin musikalitet. Dette ses blandt andet i form af den stærke elektroniske produktion på titelnummeret “Artwork”, hvor Kops ikke er bleg for at vise kant, for at beskrive følelsen af ugengældt kærlighed, man ikke kan give slip på. I den anden ende af EP’en findes det inderlige og akustiske ballade-nummer “Be There In Time”, der handler om den sorg, det er at miste ens kære, og den ensomhed man kan stå tilbage med. Oskar formår på EPen af forene alvorlige temaer og stærke følelser, pakket ind i enkle tekster, ordspil og dansevenlige melodier. Der er derfor en god harmoni hele vejen igennem, der trods at række langt i mange retninger, er bundet sammen af en rød tråd, og Artwork l/ll er derfor et helstøbt værk, der tåler at blive sat på adskillige gange. Hvis man ikke er en af de heldige, der har fået billet til kunstnerens kommende koncert i VEGA den 19. marts, kan man stadig nå at fange ham til koncerten i Aarhus den 20. marts på Atlas, eller i Odense den 21. marts på Anarkist – Beer & Food Lab.

Lauv – how i’m feeling

Det er ikke hver dag man støder på en verdenskendt popstjerne, der endnu ikke har udgivet et album. Amerikanske Lauv, med det borgerlige navn Ari Staprans Leff, har 3,5 milliarder streams bag sit navn, spillet support for Ed Sheeran og turneret som headliner mange steder hele verdenen over, blandt andet har Lauv spillet for et tætpakket Pumpehus tilbage i 2018, men aldrig udgivet et album. Indtil i dag. Med det halvmarathon lange debutalbummet, how i’m feeling, indeholdende 21 numre, der landede i dag er Lauv kommet godt efter det. Albummet er en magtdemonstration, i det han er bedst til, nemlig lækkert melodisk og dansevenligt pop med massere af følelser. Han viser sig som en sangskriver, der vægter ærlighed højt, og ikke er bange for at behandle alt lige fra svære emner som depression og ensomhed til ungdommelig ligefrem kærlighed. Med 21 numre af denne kaliber er det ret utænkeligt, at der ikke gemmer sig et verdenshit eller to på pladen.  

Rigmor – Rebel

Blandt ugens udgivelser findes en lille ædelsten, der er helt sin egen og nærmest taler for sig selv. Dog har vi tidligere skrevet om det Aarhusianske band Rigmor i forbindelse med udgivelsen af singlerne “Træ” og “Vægtløs”, der begge indgår på deres debut EP Rebel der er ude i dag. Rebel indeholder dansksproget melankolsk indierock med noget på hjerte. Kvartettens elegante lyriske tekstunivers er inspireret af og fortolkninger af den danske digter Michael Strunge. Tilfælles med Michael Strunge, er sangene på Ep’en spækket med samfundskritik og formidler den afmagt og frustration man som ungt individ kan føle i det moderne samfund. Der er også bandets ønske, at kunne med musikken og nærværen til live optræden, nå ind til kernen af deres publikum og kunne tale på vegne af deres egen unge generation. Hele udgivelsen er nuanceret og veksler mellem voldsom vildskab og det svævende skrøbelige. Veksler mellem det indadvendte og den udadvendte energi. EP’en behersker den selv samme dualitet som i Strunges forfatterskab, der er dystert men med sprækker af håb og lykke. Denne EP-udgivelse fra det talentfulde band, er også et praj om hvilken ny retning bandet er på vej i, og den glæder vi os til at følge. Rigmor tager turnee og spiller en række koncerter rundt omkring i Danmark og kan også opleves live på dette års Spot festival. 

Søren Stensby – Into Colouring Spaces (EP)

Sørens Stensby er netop aktuel med sit første soloprojekt. EP’en Into Colouring Spaces er en kæde af atmosfæriske lyd-perler, der med en ekstrem præcision er sammensat til et unikt værk.  
Et værk der er en sammensmeltning af en melankolsk violin, elektroniske elementer og nordiske toner, og dermed befinder sig et udefinerbart sted på spektret for moderne klassisk og ambient musik. 
Sangene er filmiske og vil fungere godt til sync og levende billeder. Den lidt triste og eftertænksomme stemning får fantasien til at løbe afsted med dagdrømmene. Søren har tidligere engageret sig i projekterne Tako Lako, og men har nu fokus på sit soloprojekt. Det er også med dette projekt Søren skal spille på dette års Spot festival, hvor han uden tvivl vil fortrylle publikum.    

Gå heller ikke glip af:

Cathedral Bells – Velvet Spirit
Disq – Collector
HAWA – the One
Honey Harper – Starmaker
Jack Moves – Passing Protagonists
JOHANTHEFIRST – SynthWave (EP)
Rasmus Nelausen – September Weather
Silverstein – A Beautiful Place To Drown
The Bowdashes Bouquet

Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com