fbpx

10 hurtige til… Harkin

Foto: Tomm Roeschlein

I dag er inderock-musikeren Harkin ude med sit nye selvbetitlede album. Vi har i den forbindelse stillet den britiske musiker 10 hurtige spørgsmål.

Harkin‘s nye album er i sandhed et man har lyst til at skrue højt op for i bilradioen og bare køre mod solnedgangen. Pladen udfolder elegant musikerens indierockunivers og balancerer kontrasten mellem det rå og tempofyldte med det fine og inderlige. Albummet udkommer som den første udgivelse på det nyopstartet Hand Mirror, som Harkin hende selv har startet sammen med sin partner Kate Leah Hewett. Albummet er et sammensat værk på flere parametre, og det er næsten lige så berejst som dets skaber. Pladen er blevet til både på landevejen, i en hytte i Peak District (Den ældste nationalpark i UK) og i Upstate New York. Derved er den kontrastfyldte dynamik mellem den vilde natur og storbyens mekaniske tilgang blevet indkorporeret i numrene. Se hvad kunstneren svarer til spørgsmålene nedenfor.

1. Min musik er…

– Mig og mine venner.

2. Jeg begyndte at lave musik fordi… 

– Jeg var helt besat. Jeg ville bare mærke og leve i følelsen af høre til.

3. Folk vil blive overrasket over at vide dette om mit nye album…

– Det havde en anden titel, men coveret var så sigende, at jeg ikke ville ødelægge det, derfor blev det selvbetitlet. Potrættet er taget af min talentfulde ven Ashley Connor, der er filmfotograf og bogstaverne er fra et foto, jeg tog af lystavlebogstaver, der blev opbevaret i vaskerummet på et spillested i Ohio, som jeg besøgte, mens jeg var på turné med Courtney Barnett.

4. Den sang (fra det nye album) jeg har brugt mest tid på at skrive er…

– Jeg tror det må være Decade – meget passende! Dog tror jeg at det var en en af de første, der kom med på albumment.

5. Når folk lytter til det nye album, skal de…

– Gå på opdagelse i det.

6. Jeg finder inspiration i…

– Mennesker, åbne landskaber, bevægelse, min partner.

7. Den bedste koncert jeg nogensinde har spillet, var…

– Da jeg spillede som opvarmning for Broken Social Scene. Det var til den koncert at mødte min kommende hustru, som promotede showet.

8. Det vildeste sted jeg kan forestille mig at spille, er…

Japan, fordi jeg har haft tre rejser til Japan, der ikke er blevet til noget af forskellige grunde, så det bliver ved med at være et livsmål for mig.

9. Hvis ikke jeg var musiker, ville jeg…

– Have en mindre øm skulder, men et mere ømt hoved.

10. Det vigtigste for mig, når jeg laver musik, er…

– Jeg har intet begreb om, hvordan mennesker der ikke kører bil skriver tekster. Jeg synger altid i bilen.

Du kan lytte til det nye album af Harkin herunder:

Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com