fbpx

Duoen Karina fra Helsinki er klar med drømmende single fra deres kommende album

Foto: Tero Ahonen

Den finske duo kunne i fredags løfte sløret for deres nye single “auta”, der oversat til dansk betyder “hjælp”.

Indie-folk duoen Karina består af Karin Mäkiranta og Helmi Tikkanen, der har deres rødder i Helsinki. De udgav deres debut EP Karina EP helt tilbage i 2015 og har siden da udgivet en håndfuld singler samt albummet Karina fra 2018. Duoen fik sig også en nominering til Hyundai Nordic Music Prize 2019 på by:Larm Festival 2019, hvor de blandt andre var oppe mod Robyn, der løb med prisen. Succes mangler de ikke, og nu er de klar med deres nye single “auta”.

Den nye single emmer af drømmende pop-vibes, og den handler om at hjælpe, når nogen føler sig fortabt. Den følsomme sang bliver båret af elektroniske elementer, der udgør det unikke og smukke folk-univers, der derudover også bærer præg af doom-metal. Selv fortæller de om sangen og processen dertil:

Vi startede med at jamme noget doom-metal i studiet. Vi fandt hurtigt ud, af at det passede meget naturligt til sangen, og det understregede teksten. Sangen handler specifikt om en person, der går i terapi, og som afslører sine følelser for allerførste gang.

Sangen er del af deres kommende album 2, der udkommer den 8. maj. Du kan lytte til “auta” lige her:

Tags:
Arense Elvira Riis Warny
Arensewarny@bandsoftomorrow.com