fbpx

Optimistisk 80’er pop fra Josa Barck

Foto: Jannie Rask

På den danske musikers seneste single “The Future” der udkom i fredags, er der blevet skruet op for den poppede lyd og de helt store 80’er referencer.

Kuren på en skriveblokade var i Josa Barcks tilfælde at lade sangen skrive sig selv. På ‘The Future’ har musikeren ikke forsøgt at udfordre den poppet lyd men tværtimod omfavnet den med alt, hvad den kan trække. Der er god grund til at kridte dansskoene, for dette nummer er en omgang funky pop og en blandet godtepose af 80’er referencer. Det kan også uden omsvøb siges, at nummeret skaber associationer til de helt store 80’er ikoner som Bowie, Prince og Talking Heads. Denne lyd er til afveksling fra det mere eksperimenterende psych-pop univers, som Josa Barck er kendt for.

Det stod rimelig hurtigt klart for os da vi kom i studiet – det var som om, der kun var en vej den her sang ville i – Det var stort set ligegyldigt hvad vi udsatte den for, så var der kun en retning der lod til at fungere. Til sidst kastede vi håndklædet i ringen, og så gik det pludselig stærkt.

Nummeret indeholder en unægtelig energi og optimisme. Det kommer både til udtryk i det tekstlige og melodiske overskud samt den insisterende vokal. Alt dette er stoppet ned i et stramt format der udgør en kompakt energibombe, der er en sprængfarlig feature på et eksplosivt dansegulv.

Singlen “The Future” er blevet til i samarbejde med den danske producer Brian Batz, som også har produceret med Sleep Party People, Oh
Land, Trentemøller og Luster.

Nummeret kommer med en grafisk musikvideo, som du kan se lige her.Tags:
Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com