fbpx

Roskilde Festival donerer sidste års overskud på 15 millioner kroner og kommer med en bøn til dette års billetholdere

Foto: Peter Troest

Overskuddet fra Roskilde Festival 2019 er nu blevet delt ud over 32 initiativer til gavn for børn og unge.

Roskilde Festival måtte desværre som bekendt aflyse deres 50-års jubilæum efter statsministerens udmelding om de nye tiltag, der skal mindske smitten af COVID-19. Det betyder dog ikke, at de tøver med at donerer overskuddet fra sidste års festival. Efter hver festival donerer Roskilde Festival nemlig hele sit overskud til initiativer, der skal komme børn og unge til gode. Den 31. oktober sidste år, blev dette års open call runde ‘Unge Stemmer’ åbnet, og ikke mindre end 296 initiativer ansøgte om at få del i overskuddet. Roskilde Festival har nu udvalgt 32 ud af de 296 initiativer, der får gavn af de mange penge. Festivalens talskvinde Christina Bilde, udtaler:

Open Call: Unge stemmer handlede for os om at finde ud af, hvad der optager unge i dag, og hvordan unge engagerer sig i omverden. Vi har spurgt, og vi har fået svar. Vi ser unge, der vil fællesskabet og er klar til at tage et stort ansvar på sig, men vi sidder også med en klar oplevelse af, at der er behov for en øget opmærksomhed på unges trivsel. Det behov er bestemt ikke blevet mindre i denne tid.

På grund af at festivalen ikke kan afvikles i år, har foreningen bag ikke de samme remedier for at rejse midler til gavn for børn og unge som hidtil. Derfor opfordrer man folk, der har købt billet til den aflyste festival at overfører billetten til næste år. På den måde bidrager man til, at festivalen igen kan støtte gode initiativer i 2021. Om det fortæller Christina Bilde:

Der bliver jo desværre ingen Roskilde Festival i 2020, og vi kan derfor ikke i år generere et overskud, som vi kan donere fra. Vi arbejder dog på at finde andre måder at støtte børn og unges muligheder, hvilket altid har været og fortsat vil være Roskilde Festivals formål.

Arense Elvira Riis Warny
Arensewarny@bandsoftomorrow.com