fbpx

Track by track: Kakkmaddafakka tager dig gennem deres nye EP ‘Ontas?’

Foto: Hania Komasińska

Den energiske norske indiegruppe Kakkmaddafakka har i dag udgivet deres nye EP “Ontas?”. Det er en EP med fart over feltet og højt humør. Her tager bandet dig med gennem udgivelsen fra start til slut.

Det er ikke længe siden, Kakkmaddafakka udgav deres seneste album Diplomacy, og næsten uden at stoppe op har musikerne kastet sig ud i det næste projekt. Den nye EP “Ontas?” tager lytteren med på en tempofyldt rutsjebanetur gennem dance-pop og indie rock med både små og store armbevægelser. En samling sange til sommerens eskapader spækket med energi og en hel del humor. Sangene behøver ikke mere end et enkelt lyt, før omkvædene og rytmerne har sat sig fast.

Titlen på EP’en kan virke som et selvopfundet ord uden nogen videre mening. Men Bag disse fem bogstaver ligger der en hel del gemt. Bandet vågnede en dag op i Norge til fulde indbakker med dette ord. Det gav ingen mening, indtil de undersøgte sagen nærmere. Ordet “Ontas?” er en sammentrækning af den spanske vending “¿Dónde estás?” (“Hvor er du?”), som er slang for at få nogen med hjem. Dette slang har udviklet sig til en spansksproget internetprank udført på kendte mennesker, især personer der ikke er bekendt med det spanske sprog. Det humoristiske ved denne prank tiltalte bandet, hvilket medførte titlen på EP’en. Udgivelsen har dét tilfælles med prakken at besidde en masse attitude, humor og det at have det sjovt, uden at tænke så meget.

“Baby”

– En sommersang om at indse ens specielle bånd med et andet menneske. Sangen er inspireret af solen og sommeren.

Du kan læse mere om “Baby” her.

“Echoes”

En sang om at se tilbage på valg man har taget og måske fortryde nogle af dem.

“Dream”

“Dream” er inspireret af en fætter, der har et stort talent for humor. Han arbejder lidt med stand-up, men han kunne have gjort meget mere, hvilket han er klar over. Hver gang man snakker med ham, har han en masse ideer om, hvad han kan gøre, men han iværksætter meget lidt af det. Måske er han perfektionist, måske er han usikker, måske er han tilfreds med tingenes tilstand – det er ikke godt at vide. Men han er i hvertfald en, der lader meget blive ved drømmene. I Kakkmaddafakka har vi tit snakket om, hvor godt det er at være en “do’er” – en der handler. Vi tænker os hellere lidt for lidt om – end lidt for meget. At drømme er godt, og at drømme er dejligt, men det er en kortvarig løsning at sætte sig fast i drømmeland.

“Moonshine”

En ganske selvforklarende sang om en sommerlig drukfest i godt selskab – inspireret af måneskind, “Full body energy” og gode vibes.

“Ride”

En sang om at få sin eneste tilfredsstillelse af at gå ud og leve ens liv om natten.

Du kan her lytte til hele pladen samlet her:

Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com