fbpx

TV Priest laver rock om royale klasseproblematikker

Foto: PR

Det london-baserede band TV Priest debuterede i denne uge med nummeret “House Of York”, som er en lille musikalsk stikpille til det etablerede klassesamfund i Storbritannien, ledet af kongehuset.

Nu er det jo snart hele Danmarks Dronnings fødselsdag, og herhjemme er de fleste ret glade for vores kongehus og alle de traditioner der følger med at have et konstitutionelt monarki. Men selv i lille Danmark finder man unge, som gerne vil have afskaffet kongeriget til fordel for en republik – en politisk bevægelse man ser flere steder i verden, ikke mindst i Storbritannien, hvor rock-bandet TV Priest er fra.

”Ideen om en kronet familie, traditionelt og historisk udpeget af ’Gud’, har defineret vores land på både godt og ondt (…) Kan Storbritannien nogle sinde blive meritokratisk med et princip som en konstitutionel monark? Vores gæt er sikkert ikke.

Bandet som har kendt hinanden siden barndommen, og lavet musik siden teenageårene, debuterede i denne uge med det punkrockede nummer ”House Of York”. Om nummeret fortæller bandet:

Titlen er et åbenlys nik til Rosekrigene: Huset York blev anset af mange som den ’ægte’ arving til den engelske trone, men huset Tudor vandt krigen, og Yorkerne fik benene slået væk under sig, og deres magt assimileret ind til Tudor-monarkiet. Vi tænkte det var en interessant metafor for, hvordan historie og myter, som bedst er ret sketchy og værst er til grund for en fordel for establishmentet, den regerende klasse eller anden overdrevet interesse. Det beviser at ’guddommelige’ ret eller klassestrukturer er simple tvangsmidler og burde blive taget fra hinanden og behandles som sådan.”

Politik og rock har en lang rig historie bag sig, og TV Priest beviser på deres debut, at det stadig er et fantastisk match her i 2020. Vokalen er på en og samme gang behagelig og intens, og udtrykker den intelligente tekst på bedste vis. Guitaren er skærende og energifyldt som det skal være i sådan et nummer. Vi glæder os til at høre mere fra TV Priest i fremtiden, men for nu kan I høre “House Of York” herunder:

Tags:
Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com