fbpx

Ugens Upcoming: HAAB

Foto: Nikolaj Lütken

Denne uges upcoming er det spirende band HAAB. Med et genreudforskende univers har de skabt deres helt egen unikke lyd. Du kan lære HAAB at kende her.

Bandet HAAB har har blot udgivet en enkelt single sammen. Sangen hedder “Lost”, og den viser på alle måder, hvilket stærkt udtryk de har. Se i øvrigt den smukke live-session video dertil her. Tidligere var HAAB Hannah Sommers soloprojekt, hvor hun har udgivet sangene “Ocean Eyes” og “Mad About The Boy”, som begge var nogle stærke udspil. Nu har hun samlet et dygtigt band, som bidrager til den drømmende og poppede lyd. Der er god grund til at holde øje med det blomstrende band, der på alle måder har slået benene væk under undertegnede. Du kan lære HAAB meget bedre at kende her.

Hvem er HAAB?

Vi er et band, der bevæger os i dreampop-genren med Hannah Sommer i fronten. Derudover tæller bandet Mikkel Kofod på trommer, Emma Sommer (Hannahs søster) på synth og kor samt Nicolai Hjerrild på guitar. Vores faste producer er Søren Vestergaard (Pernille Rosendahl, Select Captain, Sherpa m.fl.). Han er ligeledes også ejeren af det indielabel, Mini Me Records, som vi er signet på.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

Vi eksperimenterer meget og er stadig et band i rivende udvikling for at finde vores egen unikke lyd. Vi prøver hele tiden at udfordre den i forskellige retninger, men grundlæggende kan man sige, at vores lyd er fin og sårbar, samtidig med at det kulminerer med en vis mørk og rå tyngde, der får musikken til at være svævende og jordbunden på én og samme tid. Melankolske stemninger båret af lette melodier.

Hvordan startede I?

HAAB var til at starte med Hannahs soloprojekt i tæt samarbejde med hendes producer, Søren Vestergaard – men sidste år besluttede Hannah sig for at prøve at gå en lidt ny vej og dermed at få samlet et band, som hun kunne dele musikken med – og som ligesom hende havde lyst til at tage del i musikken. Det gav meget sig selv, at Emma skulle være en del af HAAB, idet Hannah og Emma har sunget sammen, siden de var helt små – og allerede havde haft nogle duo-jobs sammen på blandt andet Ideal bar, da HAAB var helt nyt. Derefter kom Mikkel med og til sidst Nicolai, og nu er vi altså blevet et stort fast fire-mand band. Vi blevet en lille familie, der elsker at spille sammen. En familie, hvor alle tager del i HAAB som en samlet enhed og ikke længere bare Hannah som solist. Det gav bare mest mening for os at gå den vej med HAAB, og lydmæssigt har vi helt sikkert også udviklet os efter den nye konstellation.

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

Hannah, som stadig skriver al musikken til bandet, kommer med en ny sang i øveren. Dertil udvikler sangen sig ved blandt andet at arbejde videre på kompositionen og lyduniverset sammen. Her kan alle frit komme med ideer. Vi producerer sangene i Hannahs hjemmestudie, hvorefter de bliver sendt afsted til færdig-mixing hos vores producer, Søren Vestergaard.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

Beach House, Lana del Rey, Daughter, Portishead, Irah, Lowly, Oh Land, Thom York, The Doors, Julie Cruise, Pink Floyd, James Blake, Susanne Sundfør, Uni Ika Ai… der er rigtig mange. Hannah fortæller:
jeg elsker at lytte til rigtig meget forskelligt musik, når jeg søger inspiration. Både hos de helt store og små upcomings.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Der bliver lyttet til ufattelig meget musik, men lige nu er der Beach Houses album bloom.

Hvad er I igang med lige nu? (på musikfronten)

Lige nu er vi igang med at få færdiggjort de næste/kommende singler, som udkommer inden så længe. Og så bliver der skrevet rigtig mange nye sange i denne tid, hvor vi desværre ikke kan komme ud og spille alle de mange koncerter, vi ellers havde i kalenderen. 

Hvad er drømmen?

En af de helt store drømme er at spille på Roskilde. Men ellers drømmer vi mest af alt om bare at få mulighed for (igen) at komme ud og spille en masse koncerter rundt omkring i hele landet! Vi er, som så mange andre musikere, super ærgerlige over at måtte aflyse alle de jobs, vi havde fået sat op i løbet af marts og april (blandt andet som support for CODY og Pleasure Raft samt flere solokoncerter). Vi arbejder dog på at få rykket dem til senere på året og glæder os helt vildt til at komme ud og spille alle vores sange for et publikum.

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det 

Så skulle det være den næste single Gravel Pit. Den rammer på en helt særlig måde i kroppen, hver gang vi spiller den. Det er som om, at den tager én med på en drømmerejse fyldt med magi og mystik. Et fedt sted at være – specielt i disse tider. Vi glæder os rigtig meget til at udgive den.

Hvis jeres musik var en drink, hvilken ville den så være? 

Uh… det må være en long Island Icetea. Man får det altid ret intenst og flyver afsted i en rus, der giver lyst til at glemme i morgen. 

Arense Elvira Riis Warny
Arensewarny@bandsoftomorrow.com