fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 15

Foto: IVAN$ITO // Universal Music Group

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til såvel en festlig weekend som til en hyggelig dag på sofaen. Om du er til ørehængende folk eller nytænkende reggaeton vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

HIGHBOY – Highboy

HIGHBOY er mødet mellem to rutinerede musikere, der bringer deres talenter sammen til en ny og frisk konstellation af folkede melodier og melankolske toner. Duoen består af forsanger Pernille Loumann, der tidligere har spillet i det feministiske folkband Det Kønne Kartel – og Jacob Falk, der blandt andet agerer leadguitarist i bandet Lovespeed. Med hver deres erfaringer fra forskellige genrer skaber de to talenter medrivende, poppet og energisk indio-folk. Pernilles vokal står skarpt med smukke harmonier og svævende falset, mens numrene er primært båret af Jacobs hookede guitarriffs. Den selvbetitlede EP er et smukt værk og en ren fryd for øregangene, hvis man trænger til en pause fra elektroniske beats.

IVAN$ITO – Everything Is Reggaeton

Denne nye spire på den danske musikscene bringer et friskt pust til hiphopgenren. Med sit eget take på latin-genren serverer IVAN$ITO bløde R&B-beats med spanske vers. Det unge talent har haft et enkelt feature på NODEs single “No Romantico” og er allerede godt inde i gamet bag kulliserne. Nu er den dansk-chileanske musiker klar med sit debutalbum Everything Is Reggeaton, og som titlen antyder, er det spækket med lækre rytmer, der sætter hofterne i sving. Dog er genren eksekveret på en alternativ måde, end hvad man forbinder med klassisk, svedig reggaeton, og IVAN$ITO får det til at fungere på bedste vis. Det er helt sikkert kun begyndelsen.

MOZAÍK – MOZAÍK

Den danske popkomet MOZAÍK er ude med sin debut-EP MOZAÍK – og sikke en debut! Her er der tale om en musiker, der i den grad læser tidens tendenser og samtidig formår at levere noget unikt. Med seks energiske pop-bangers og en enkel ballade inviterer den unge sanger og sangskriver os ind i fortællingen om en gammel eks, der dukker op igen, konfrontationen med fortidens forelskelser og ydmygelser – og meget mere. Der er skruet op for retro-synths og dansable beats, der pakker de seriøse emner smukt ind – ligesom på singlen “Talk Talk Talk”, der fangede vores opmærksomhed tilbage i februar. Det bliver langt fra sidste gang, man kommer til at læse om den talentfulde sanger og sangskriver her på sitet.

Gå heller ikke glip af:

Cadet – The Rated Legend
Laura Marling – Song For Our Daughter
The Boy That Got Away – Colossus
The Strokes – The New Abnormal

Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com