fbpx

Walthers Upcoming: AUFORI

Foto: Edi Cliff


Sponsoreret af

Walthers Musikcafé har siden 2012 åbnet dørene for folket i Skanderborg og præsenteret nogle af Danmarks nyeste musiktalenter. På grund af COVID-19 er en del af koncerterne aflyst – men der er heldigvis lys for enden at tunnelen, for de fleste af dem er rykket til senere på året. En af disse koncerter er med AUFORI, som nu spiller til august. Vi har stillet bandet 10 spørgsmål, så I kan lære dem lidt bedre at kende.

I starten af måneden udgav AUFORI deres andet album Overflader, der indeholder mere af den sarte dansksprogede indiepop, der er kendetegn for bandet. Det er lyrikken, der er i fokus i deres musik, og deres poetiske sange maler smukke og inderlige billeder, akkompagneret af sparsomme brudte akkorder. AUFORI inviterer lytteren ind til at observere den forunderlige verden, vi lever i, med barnlige øjne. Selvom der er et stykke tid til koncerten, er der noget af se frem til, når trioen gæster Walthers Musikcafé i august måned. Lær det spirende band bedre at kende herunder.

Hvem er AUFORI?

– AUFORI består af Anna Ritsmar, Bjarke Mathiasen og Óliver Bernburg. Vi mødes alle tre om kærligheden til ord, toner og farver. Sammen forsøger vi at skabe et rum, en boble, hvor vi kan lægge bekymringerne væk for en stund og i stedet reflektere. Det mener vi kan have en værdi i verden i dag.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

– Vores lyd er atmosfærisk men samtidig intim. Vi lægger stor vægt på skriverierne. Med vores sange reflekterer vi over det, der ligger ligefor i hverdagen – og forsøger at give det en større betydning. Vi giver både plads til euforiens solrige glæde og til de tunge mørke følelser, der båret af ord fletter sig ind i rytmisk klaverspil og brede guitar-klangflader. Vi er på vores nye album, Overflader, begyndt at gøre plads til flere elementer, end vi har gjort før. På den måde har vi ikke kun fokus på det enkle og velvalgte, men også på det storslåede og svævende.

Hvordan startede I?

– Det startede med, at Anna blev udvalgt til at skulle optræde på UHØRT Festival tilbage i 2016. Men da hun meldte sig til, havde hun hverken musikere eller sange nok at spille. Da var der, hun tænkte, at hun skulle bruge et band – og dermed opstod AUFORI. Sangene fra vores første album skrev vi få måneder før, vi skulle spille på UHØRT. Så det hele kom sådan lidt i en omvendt rækkefølge i forhold til, hvordan det fungerer for de fleste. Det var en virkelig fed og crazy proces, og vi mærkede fra start en samhørighed og et samarbejde, som fungerede sindssygt godt!

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

– Ofte kommer en af os med et udkast til en sang – typisk en færdigskrevet tekst eller nogle akkorder. Herefter arbejder vi sammen videre på at skrive den færdig. Vi har alle sammen en indflydelse på hver af sangens parametre – altså teksten og kompositionen mm. Sidste vinter tog vi en tur i sommerhus, hvor vi gik lange ture og fik inspiration fra vores omgivelser. Det var en virkelig god oplevelse for os allesammen at komme lidt væk og bruge tid på at skabe og dele idéer sammen. Og spise masse af pandekager!

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

– Det startede nok med Katinka, og nogle af hendes første udgivelser. Hun inspirerede os til at sætte os ned med en ukulele og skrive en sange – sådan er mange af vores sange fra Runddans skrevet. Derudover var TÅRN og Ulige Numre også tekstmæssigt en inspirationskilde til os.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Uhh, der foregår mange ting der… men hvis vi skulle vælge en, så må det være Andy Shauf! Vi er blevet mega vilde med ham og hans skøre lyduniverser. Vi synes især, at “The Party” er et super fedt konceptalbum med mange interessante numre!

Hvad er I i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Midt marts udgav vi vores single “Blå Mærker”. Og så har vi lige udgivet Overflader – et helt nyt album, som vi har glædet os sindssygt meget til at få ud i verden! Indtil for nyligt havde vi også en lille forårstourné, hvor vi skulle besøge Walthers Musikcafé i Skanderborg, Harders i Svendborg og så til sidst Ideal Bar i Vega, København. Men som så meget andet, så bliver det udskudt til slut august. Vi glæder os helt vildt til at komme ud og spille igen!

Hvad er drømmen?

– At dele vores musik med så mange som muligt – både hjemme i stuerne, men primært i form af koncert rundt omkring i Danmark. For os handler det ikke så meget om, hvor stort vores publikum er men mere om, at vi med vores musik kan være med i andre menneskers liv. Det er bare helt vildt stort, når vi møder nogen, vi aldrig har set før, og de så fortæller, at vores musik har gjort en forskel for dem. Vi drømmer om at kunne komme rundt i landet og dele vores musik med store og små og blive en del af endnu flere menneskers liv.

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Så må det blive “Blå Mærker!”. Vi kan alle tre blive hurtigt enige om, at det er det nummer, der har størst betydning for os. Både fordi den vækker nogle minder – men også fordi, vi håber, den kan sprede lidt glæde i den her mystiske tid.

Hvis jeres musik var en drink, hvilken ville den så være?

– Vores musik vil vi nok beskrive som en kop varm kakao med en lille sjat kaffe i foran pejsen derhjemme i stuen.

Du har god tid til at tjekke AUFORI ud inden deres koncert på Walthers den 27. august. Lyt til “Blå Mærker” herunder:

Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com